Geknor

‘Daar staat me niets van bij’ knorde hij geroutineerd…

 ‘Daar staat me niets van bij’, knorde hij geroutineerd toen hij zich weer eens publiekelijk moest verantwoorden. Dit keer op de vraag of hij degene was geweest die een exit-functie had geopperd voor de immer lastige Pieter Omtzigt tijdens de verkenningen voor een nieuw kabinet. Dezelfde Omtzigt die eerder zo hard aan de bel getrokken had over de toeslagenaffaire waardoor duizenden ouders waren gedupeerd. Omtzigt was zo’n beetje de enige geweest die zich hun lot had aangetrokken. Dat had hem tijdens de verkiezingen véél voorkeursstemmen opgeleverd. Het kabinet daarentegen, had juist doelbewust geprobeerd informatie achter te houden over die toeslagenaffaire. Omtzigt was dus een lastige luis on de pels, en daar werd hij behoorlijk knorrig van. Hij vertelde toen ook — tussen de krokodillentranen door — meer een man van de grote lijnen te zijn. Met de waarheid achter de vlotte babbel had hij zich nooit zo beziggehouden. 

Affaires

Eerder stapten de toenmalige minister Ivo Opstelten en diens staatssecretaris Fred Teeven op vanwege de ’Teeven-deal’. Zo lang als maar mogelijk was logen zij of veinsden zij met zo’n zelfde vlotte babbel onwetendheid over het precieze miljoenenbedrag  dat er nou door de overheid terugbetaald zou zijn aan een drugsdealer. Hijzelf had óf nooit de waarheid uitgevonden of geeist, of het er maar gewoon bij laten zitten. Toen minister van  Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra moest opstappen  omdat hij beweerde bij een gesprek met Poetin  te zijn geweest — wat gelogen was — noemde hij Halbe’s liegen slechts een ‘inschattingsfout’. Dat klonk immers veel beter. Maar hij  wilde zijn ‘matie’ toen nog wél even voordragen als bewindvoerder van de Wereldbank. Integriteit is daar waarschijnlijk  minder een issue? Dat is nog maar het topje van de ijsberg aan affaires tijdens zijn bewindvoering. 

Krokodillentranen 

Overigens is hij onder Nederlanders ondanks zijn onwaarheden en halve waarheden, achtergehouden waarheden en nooit uitgezochte waarheden, nog steeds onverminderd populair. Nederlanders houden zich blijkbaar liever ook niet teveel bezig met details. Stel je voor dat je zelf moet gaan onderzoeken of vaccinatie wel zo verstandig is. Dan moet je misschien zelfs wel een boek gaan lezen. Gadver! Veel te veel werk. Dan laat je je toch veel liever in slaap sussen door wat gladde babbels van iemand die zich desnoods alleen maar bezighoudt met de grote lijnen. En die zich niet bekommert om de integriteit van de leden van zijn kabinet. Die liever eens in de zoveel tijd publiekelijk krokodillentranen huilt, daarbij zegt zich te schamen voor zijn wanbeleid en leugens, en beterschap belooft. En dan weer doorgaat waar hij gebleven is.

Boek 

Ik ben nu sinds kort bezig in het boek ‘Vaccination Is Not Immunization: The War On Children’ van Tim O’Shea. Super interessant om deze keer eens geen gladde babbels te horen van een politicus maar om te lezen hoe die wereld nu eigenlijk in elkaar steekt. Onderbouwd en met vele verwijzingen. Maar ja, wel wat werk jezelf een mening vormen.

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Posts created 160

One thought on “Geknor

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top