Anno 2022

… een flink stuk toendra zouden moeten omsjpitten totdat ze zouden beseffen dat de waarheid en de werkelijkheid er niet van afhangen van hoeveel geweld en leger-capaciteit je bij elkaar kunt trommelen…

Ik vind dat ik nog in de pen moet klimmen over Poetin. En over het binnenvallen in Oekraïne. Het is natuurlijk op de eerste plaats afschuwelijk wat daar nu gebeurt. Ik vind echter ook wél dat de EU (en vele anderen eveneens) niet echt schone handen hebben, en om daar dan nu zó verontwaardigd over te doen… Ze hebben net een vuile oorlog achter de rug met vaccineren tegen de klippen op, en ze zijn nog steeds niet tot een punt gekomen om dit uiterst debiele wanbeleid eens te gaan onderzoeken, of zichzelf daar ook maar enige vragen over te stellen. Nee integendeel, het volgende vaccin ligt waarschijnlijk al popelend te wachten op de volgende opleving van het virus. En Orbán — president van Hongarije — een behoorlijk onbeschofte zichzelf verrijkende boer — wordt óók totaal niet aangepakt vanuit de EU. Veel lullen, maar hij gaat ondertussen gewoon lekker door met zijn en zijn vriendjes’ zakken te vullen zonder dat er vanuit de EU ook maar iets effectiefs gedaan wordt.

Invasie

Maar in plaats daarvan maken ze zich dus nu wél erg druk over Oekraïne en de Russische invasie. Daarmee wil ik het helemaal niet bagatelliseren wat daar nu gebeurt, integendeel. Daar wou ik het nu eigenlijk juist over hebben.

Pikkie

Wat ik namelijk wél het goede vind van al die ophef over Oekraïne is dat de alfa mannetjes (met een hoog testosterongehalte en wellicht een te kort pikkie, en met het verstand, of het begrip, of de communicatie vaardigheid, of het conflict-oplossend vermogen van een dodo — die ik daarmee wellicht nog eens tekort doe) nu eindelijk eens moeten gaan beseffen dat oorlog maken anno 2022 niet meer kán. Er is een enorme wereldwijde verontwaardiging die Rusland duidelijk moet maken dat zo’n aanpak passé is. Of Poetin, ga het anders zelf doen, je eigen handen vuil maken (voor het eerst in je leven waarschijnlijk), je eigen leven in de waagschaal zetten i.p.v. duizenden onschuldigen over de kling te jagen. Waar je waarschijnlijk toch veel te laf voor bent. Je moet waarschijnlijk ook nog naar een champagne borrel toe om kaviaar te vreten en met gelijkgestemden een beetje slap lullen over allerlei politieke vergezichten en een groot-Rusland.

‘Bemiddelaar’

Wie schetst mijn verbazing als ik lees dat Erdogan — één van de grotere schoften van Europa, een écht alfa-mannelijk pikkie in een pakkie die elke politieke tegenstander op laat sluiten — als ‘bemiddelaar’ optreedt in het Oekraïne-Rusland conflict. Denkt u dat dat ook maar tot enigszins écht ethische oplossingen van wereld niveau zou hebben kunnen leiden? Diens ‘morele verontwaardiging’ (vergelijkbaar met die van een kakkerlak) zal Poetin op zijn grondvesten hebben doen schudden. Er kwam dus ook niets uit, hetgeen mij helemaal niet verbaasde.

Omsjpitten

Ik ben van mening dat beide en soortgelijke heren (zoals president Loekasjenko van Wit-Rusland die kritische bloggers maar voor jaren achter tralies gooit, en die vanzelfsprekend een vriendje is van Poetin,) eerst maar eens een paar jaar in een kamp met gelijkgestemde psychopaten een flink stuk toendra zouden moeten omsjpitten totdat ze zouden beseffen dat de waarheid en de werkelijkheid er niet van afhangen van hoeveel geweld en leger-capaciteit je bij elkaar kunt trommelen. En dat conficten anno 2022 niet langer dienen te worden ‘uitgepraat’ met bruut wapengeweld.

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven