Meineed

Ik heb waarschijnlijk wél gelogen, maar kan me dat niet meer herinneren…

Vorige week las ik dat Willem Engel opnieuw was opgepakt. Dat maakt mij woest met zo’n guppen-kabinet en Tweede Kamer. Dit blijft blijkbaar toch maar prioriteit hebben, alsof er geen miljoen andere zaken véél belangrijker zijn. Hij moest wegblijven van sociale media, werd gesteld als bijzondere voorwaarde bij zijn invrijheidstelling. Nadat hij eerder was gearresteerd. Wegens opruiing?! Hij weigerde zich na zijn invrijheidstelling echter te verbergen in zijn appartement, alhoewel onduidelijk is waarvóór hij vorige week opnieuw gearresteerd was geworden. Maar hij is natuurlijk sowieso een boef! Dat staat buiten kijf. Een gevaar voor de samenleving. Ja, ja…

Sussen

De regering wil liever geen zelf- of andersdenkenden en al helemaal niet als daar openlijk ruchtbaarheid aan gegeven wordt. Dan heet dat plotseling opruiing. En dan moet die terrorist gearresteerd worden. Rutte en de Jonge (het cabaretduo zonder humor) hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt om het Nederlandse volk alsmede de hele Tweede Kamer in slaap te sussen, hetgeen ook goeddeels gelukt is, en die willen dus niet dat zo’n type als Willem Engel door opruiing mensen wakker maakt.

Slecht geheugen

Rutte is wat dat betreft veel ‘slimmer’ (lees: achterbakser). Wapenfeiten: beroerd bestuur zijnerzijds (één van de vele voorbeelden is de toeslagen affaire), ‘slecht geheugen’ (eufemisme voor de waarheid bewust achterhouden) zoals tijdens de bonnetjes affaire van Minister Ivo Opstelten, ook weer de toeslagen affaire, de Nederlandse aanval op Hawija in Irak, de stiekeme afspraak en bedoeling om de dividendbelasting af te schaffen, om maar eens een paar dingen te noemen van een inmiddels lange echter niet respectabele lijst. Hij pakt dat inderdaad heel anders aan dan Willem Engel. Rutte beroept zich namelijk veelal op een slecht geheugen als het hem weer eens niet gelukt is om iets stiekem of stilletjes erdoor te krijgen of onder de tafel te houden, of wanneer er weer eens geblunderd wordt onder zijn verantwoordelijkheid.

Waarschijnlijk wél gelogen

In de toestand rond Pieter Omtzigt in de aanloop naar dit kabinet (tijdens de verkenningsfase), zei Rutte niet te hebben gelogen, maar zich dingen wél verkeerd herinnerd te hebben. Rutte komt er blijkbaar altijd mee weg wanneer hij zegt zich iets niet meer te kunnen herinneren. Ikzélf vind dat hij die tekst nu wel zou mogen aanpassen om deze meer in overeenstemming te brengen met de werkelijkheid die we inmiddels met hem hebben opgebouwd. En voortaan zou hij dus beter kunnen zeggen dat hij waarschijnlijk wél gelogen heeft, maar zich de details daarover niet meer kan herinneren. Als Rutte dingen stiekem doet, slecht managed, of mensen gewoon de hand boven het hoofd houdt (terwijl Rutte weet hoe iets werkelijk zit, of dat hij maar geen maatregelen neemt zolang de waarheid niet boven water komt bij derden), doet hij dit nooit openlijk, en dus zal hij nooit beschuldigd worden van opruiïng. Maar wat van een aanklacht van meineed of wanstaltelijk bestuur? Daar zul je toch ook niet echt trots op jezelf van worden, wat u? Of doe ík nu aan opruiing?

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

2 gedachten over “Meineed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven