Ik zal handhaven

Ik zal handhaven…

Ik lees dat Amsterdam wil gaan handhaven als de nachthoreca opengaat dit weekeinde. Verschillende burgemeesters, onder wie Koen Schuiling van Groningen, zeiden van de week dat ze de actie van de nachthoreca niet zullen toestaan. Dat ze niet anders kúnnen dan handhaven. Ze zijn verenigd in de Bond van Bruinwerkers, en vooral bezig met de nobele dagbesteding Rutte zijn kont te kussen. En net als burgemeester Femke Halsema dingen zij nog allemaal mee in de ‘slappe trut, spuit elf’ competitie. Die belooft overigens wel heel saai te worden. Corona is inmiddels uit het straatbeeld verdwenen. Nu nog de brave broeder of zuster uit te hangen, terwijl het Corona gevaar, mocht dat er al ooit geweest zijn, al goeddeels geweken is, is niet erg spannend, ben ik bang. 

Staken

Op dezelfde pagina lees ik trouwens dat boa’s en politievakbonden willen gaan staken tijdens de opening van de nachthoreca dit weekeinde, en dat zíj dus níét zullen handhaven. Iets waar ik trouwens wel al héél lang, vele vele maanden naar uitgekeken heb, naar wanneer men eindelijk genoeg ballen zou hebben om zoiets te doen als ongeoorloofd eenzijdig opengaan. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is er wel als de kippen zonder kop bij en brult al weer iets over boetes en werkweigering. Ik zelf ben overigens maar al te bereid bij te dragen aan een crowdfunding voor opgelegde boetes aan de nacht horeca. Wat mij betreft, alles voor een beetje lef! Dat zou dus geen punt hoeven zijn.

Kont

Zoals het er nu naar uitziet, zullen verschillende burgemeesters, de Koen Schuiling’s, de Hubert Bruls en de Femke Halsema’s onder ons, zélf de stoute schoenen aantrekken en er dit weekeinde op uittrekken om te handhaven. Grapje, natuurlijk zullen zij dat niet doen, want daar is immers moed voor nodig, moed waar het hun, nu zij het eindelijk geschopt hebben tot burgemeesterspost op hun carrière ladder, ten enenmale aan ontbreekt. Want dan moet je namelijk je eigen volk, je medemensen, je burgers, onder ogen komen, en dat moet je natuurlijk niet willen als échte burgervader of -moeder. Je kunt véél beter Rutte zijn kont blijven kussen, dan houd je in elk geval je baan. En dus verschuil je je maar liever achter inmiddels al lang verschaald beleid. En roep je maar ‘dapper’, als een échte Nederlandse held: ‘ik zal handhaven!’

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven