Achtereind van een varken

‘Die opmerking was écht zo dom als het achtereind van een varken’…

Afgelopen zondag ben ik voor het eerst op Corona getest op een officiële GGD test lokatie hier in de buurt. Nou, ik kan u wél vertellen dat het meer weg had van een bezoek aan een legbatterij annex kippenslachterij. Honderden mensen die zich braaf en gestaag en in nette rijen voortbewogen richting slachtloket. Daar ondergingen we het momenteel oh zo populaire gemartel dat met een dure naam GGD test genoemd wordt. Om na afloop stil en gestaag en eveneens snel weer op te krassen. Opnieuw in een fatsoenlijke en gedisciplineerde rij. Oh, wat zijn we braaf. De volgende honderden mensen stonden alweer te wachten. Af en aan, de hele dag door. Eigenlijk een prima  scène voor een hele slechte science fiction film, een goedkope low budget remake van The Matrix. Nou ja, low budget? Hoeveel kost die flauwekul nou eigenlijk, heeft iemand zich daar al eens in verdiept? Het wattenstaafje werd ver achter in mijn neus geduwd, tot aan mijn hersenen leek het wel, alvorens het er, bebloed (hoorde ik van mijn begeleidster), weer uit gehaald werd. En eveneens ging het ver achter in mijn keel, totdat ik moest kokhalzen. Pas toen mocht het er weer uit. Ik heb meer last gehad van die test dan van die hele Corona besmetting, mag ik dat zo zeggen? Ik zou het zelfs bijna een verkrachting willen noemen, maar dan doe ik waarschijnlijk een hoop mensen tekort. Maar de slijmvliezen in neus en mond maken toch integraal deel uit van ons immuunsysteem? Moeten of mogen die dan wel willens en wetens beschadigd worden, zeker als het erom gaat dit immuunsysteem zo optimaal mogelijk te houden? Het ging er dus aan toe als op een kippenslachterij. We geven toch een prikkie (vaccin), dan moet het toch goedkomen? Nou dát helpt (natuurlijk helemaal niks)!

Herstelbewijs

Waarom ik mij dit alles liet welgevallen? Ik was een beetje grieperig. Ik hoopte op Corona en vooral op het fel begeerde herstelbewijs dat ik dan tien dagen later zou kunnen krijgen en dat voor zes maanden geldig zou zijn. Leven! Opwarmen in een café! Naar een jazz concert! Cultuur happen! Dat wil ik. ‘Kunt u de QR code inpakken, het is een verjaarscadeau’, grapten wij. Maar daar grappen over maken zal natuurlijk wel weer getuigen van onze respectloze en slechte humor.

Gitzwart scenario

‘Nederland zat een maand in lockdown. Was dat wel nodig?’, lees ik in het NOS nieuws van 15 januari. Het was een gitzwart scenario dat geschetst werd, dat echter zó ver afweek van hoe de situatie zich daarna wérkelijk ontwikkelde, dat er een groot abstract kunstenaar verloren is gegaan in degene die zich dit alles voorstelde in een wel heel fantasie vol doem scenario. Dat, zoals gezegd, echter uiteindelijk helemaal niets met de realiteit bleek te maken te hebben. Je maakt ogenschijnlijk pas kans op een baan bij het RIVM met een zwartgallige en pessimistische kijk op het leven, die iemand allerlei doem scenario’s doet voorzien. Ze willen absoluut geen zonnetje in huis.

Dom

Op 23 januari kopt dezelfde NOS nieuwssite ‘WHO: einde pandemie in Europa mogelijk in zicht’. In dat artikel beweert WHO-directeur Kluge o.a. dat er een wijdverbreide immuniteit zal zijn die we te danken hebben aan vaccinaties en de vele besmettingen. Ik heb die besmettingen ook uit eerste hand en van dichtbij mogen meemaken in een aantal volledig gevaccineerde verzorgsters die inderdaad Corona kregen ná hun vaccinatie, inderdaad misschien wel dankzij die vaccinatie. Bedoelde hij dat zó dan? Met deze ‘briljante’ opmerking van Kluge blijven we na de legbatterij dus nog even hangen in de pseudo veeteelt sector: die opmerking was écht zo dom als het achtereind van een varken. En dan zeg ik het nog netjes…

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

7 gedachten over “Achtereind van een varken

  1. Beste Ed,
    Ik heb een aantal van je blogs gelezen. Mijn complimenten voor je verwoording van je gedachten en visie. Het is vol humor door overdrijving en het putten uit een uitgebreide vocabulaire. De reden dat ik reageer op je laatste vlog is dat ik na het lezen van de blog het gevoel kreeg, dat in plaats van jouw onderbouwde geestige visie en mening over corona met al haar randverschijnselen, er nu sprake is van holle frasen. Zo’n beetje alles wat de overheid met betrekking tot coronamaatregelen neemt en heeft genomen is door de mangel gehaald in je publicaties. Je kunt discussiëren over mondkapjes of vaccins maar dat is nog altijd de keuzevrijheid van het individu. De invloed van de overheid is natuurlijk nadrukkelijk maar niet wetmatig onderbouwd. Nu wordt er wel aan een wet gewerkt (2G, 3G toegangsbewijzen etc.) die een grote groep mensen gaat uitsluiten van het deelnemen aan activiteiten in publieke ruimtes. Tot mijn verbazing wordt deze absurde insteek van nieuwe coronawetgeving niet door jou afgebrand. Nee sterker nog je doet mee. In de rij staan in de hoop corona te hebben en dan een toegangsbewijs te bemachtigen. Klinkt als een Amsterdammer die de hele week over kakkerlakken praat en zich zondag bij zijn kameraden voegt in de Kuip of niet?

    1. Beste Arnoud, het heeft meer te maken dat ik schrijf wanneer iets me inspireert, of iets stoot me erg tegen de borst en dan schrijf ik er over. Ik hoef niet per se over iets te schrijven. Dit is gewoon nog niet aan bod gekomen. Kwalijk? Maar het is wél zo dat elke overheidsbemoeienis die gericht is op vrijheidsbeperking van mensen, of die dit tengevolge heeft, dus ook 2 en 3 G, ik die teveel vind en dat roept weerstand bij mij op. Wie is Rutte dan wel? Zoveel slimmer als ik ben is ie zeker niet, wellicht is hij wél een beter knaagdier. En hij liegt beter, als je dat al beter kunt noemen; hij kan in ieder geval prima leven met de onwaarheid overal om hem heen. Achter dat hele corona gedoe zou ook wel iets heel anders kunnen steken, wappie of niet. Mijn overall visie is: laat mensen met rust, bemoei je nergens mee, dan komt het wel goed. En de overheid is er voor ons, niet andersom. En…ik houd van Ajax.

  2. Hallo Ed, ik snap hetgeen je zegt over overheid en haar rol in de samenleving. Ik ben het niet met je eens dat er geen sturing nodig is ” (Mijn overall visie is: laat mensen met rust, bemoei je nergens mee, dan komt het wel goed)”. Landen waar de overheid zich niet bemoeid met het welzijn of welvaart van de burgers zijn doorgaans landen waar je liever niet wilt wonen. De overheid is in principe geen vijand. Er is geen wij en zij als de democratische regels in acht zouden worden genomen. Dat gebeurt helaas niet vaak maar intrinsiek is het een samenwerking waarbij de overheid de burgers dient te beschermen.
    Het is niet mijn gewoonte te communiceren met Ajaxsupporters en daar wil ik niet teveel van gaan afwijken. Prettig weekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven