Macron

Macron zit dwars…

Ik lees vanmorgen dat Macron, de president van Frankrijk, ongevaccineerden ‘graag’ wil dwarszitten om hen toch over de streep te trekken een vaccin te gaan halen. Hij past daarmee in een rijke traditie van machtsmisbruik zoals we dat al duizenden jaren kennen hier op aarde. Het ‘ík maak wel uit wat de waarheid is’ gedrag, of ‘ik bepaal wel wat kan en niet kan’, dat vervolgens met meer of minder geweld kracht wordt bijgezet. Recent voorbeeld van meer geweld dat daarbij gebruikt wordt, en om de macht te houden in dit geval, is dictator Loekasjenko van Wit-Rusland.  

Achterbaks

Macron gebruikt beduidend minder geweld, en ook niet openlijk. Hij staat zelfs  te boek als democratisch. Hij zegt het dan wel slechts met woorden dat hij ongevaccineerden graag dwars wil zitten, maar hij gebruikt toch ook de nodige vervelende en stoppende maatregelen. Of dit dus zo onschuldig is? Of is het misschien gewoon een andere, wellicht wel vrij onschuldige (?) maar toch ook vrij achterbakse vorm van geweld? 

Achterbakser

Hij zegt het overigens nog openlijk en direct, terwijl ze er hier in Nederland op een nog véél achterbaksere manier hard aan werken. Politiegeweld dus wél, wat de speciale VN rapporteur op het gebied van marteling omschreef als ‘één van de walgelijkste voorbeelden van politiegeweld die ik heb gezien sinds George Floyd’. Al durven ze hier nog net (?) geen vaccinatie plicht in te voeren. Maar ze willen iedereen hier ook aan de prik hebben. De PR machine draait op volle toeren, er is een vaccinatie paspoort, etc. In Oostenrijk is er dan wel een verplichte vaccinatie, Italië een vaccinatie verplichting voor 50+, maar hier is er voorlopig wel een jaar lang al dwingende regelgeving en ook keiharde en peperdure (maar uiteindelijk door ons zélf te betalen) maar ook weer oh zo goedkope PR. En jongens en meisjes, helpt dat nou? In hetzelfde artikel over Macron’s slappe gelul, lees ik dat er in Frankrijk, waar er een vaccinatiegraad is van 90 %, gisteren (op 4 januari 2022) een record aantal van 270.000 positieve tests werd gemeld. Dan krijgt u gelijk ook een beetje een indruk over de effectiviteit van die alom geroemde vaccinatie. Heeft het ene bal uitgemaakt in het hele corona circus? Dat niet nee. Maar Macron doet zijn best maar met dwarszitten.

Miljarden verdiend

En wie is de lachende derde? De farmaceutische industrie natuurlijk. Terwijl er hier keihard gewerkt wordt om de middenstand om zeep te helpen, heeft de farmaceutische industrie het afgelopen jaar wereldwijd miljarden verdiend aan vaccins, die dus ook nog eens helemaal niets te maken hebben met échte of zelfs maar een beetje immuniteit. Ik ging het even na. De Telegraaf meldde blijkbaar op 16 november 2021 dat er een studie was gedaan waarin men becijferde dat Biotech, Pfizer en Moderna (slechts drie van de vele farmaceuten) in 2021 34 miljard dollar winst gemaakt hadden vóór belastingen, ongeveer 1000 dollar per seconde, met hun corona vaccins. Ik lees er nooit iets over. U wel? 

Eigen immuunsysteem

In 2020 had Hugo de Jonge nog een hele grote bek over hoe vaccins wel niet de moeder aller oplossingen zouden zijn. Inmiddels blijkt dat je ondanks vaccinatie (én met booster zelfs, denk aan de Amerikaanse minister van Defensie) tóch ziek kunt worden. Dus nu moet je je laten vaccineren om ‘niet zo erg ziek’ te worden. Maar ik bén niet ziek meneer, en mijn eigen immuunsysteem functioneert trouwens wél prima. Dat laat ik ook niet kapot maken door een vaccin. De laatste vijf zieken in mijn directe omgeving, bleken allemaal gevaccineerde zorgverleensters. Terwijl de ongevaccineerden prima gezond blijven (ik heb daar ook zo’n 5-6 van in mijn directe omgeving, inclusief mezelf). Dus ik weiger vooral me bang te laten maken door Hugo c.s. Als ik niet naar hem luister, wordt mijn immuun respons alleen maar beter. Ik zou wel eens graag een studie willen zien naar in hoeverre Hugo’s paniek voetbal de immuniteit van de bevolking negatief heeft beïnvloed. Kortom, waarom zou ik me laten vaccineren? Omdat een hotemetoot van een ontslagen minister dat roept? Of een president die waarschijnlijk vooral goed is in slap lullen?

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Eén gedachte over “Macron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven