Show me the money

Show me the money!! Oftewel: laat maar zien.

Ik lees net op mijn zeer fatsoenlijke (lees: totáál niet kritische) nieuws-site dat de WHO ‘het gebrek aan kennis benadrukt’. Gebrek aan kennis bij wie en over wat? De nieuwe corona variant? Heel interessant. Laten we nog wat verder in de complexiteiten duiken, ja? Ik vind het grappig, triest en gedurfd dat juist de WHO zo’n uitspraak doet. Zij is immers de eerst verantwoordelijke organisatie op de planeet die dit soort ‘pandemieën’ als corona effectief zou moeten aanpakken, bestrijden of voorkomen. Dankzij een fascinerend incapabel en zwalkend beleid (nee mondkapjes, ja tóch mondkapjes, vaccineren is de moeder aller oplossingen, etc.), zijn we nu, bijna twee jaar later, nog geen steek verder. En nog steeds met codes rood en zwart die ons boven het hoofd hangen. Inmiddels is dan wel 85% gevaccineerd, maar dat was blijkbaar allemaal voor noppes. Hoewel het natuurlijk nog steeds wél allemaal de schuld is van uw ongevaccineerde medemens. Gelooft ú het nog? Hebben ze u inmiddels gewoon over de schreef voor een booster prik abonnement? Delta variant, Zuidafrikaanse variant, what’s next? Veel verder dan ‘zich buigen over de nieuwe coronavariant’ of iets dergelijks, reikt de expertise niet daar bij de WHO. Effectief aanpakken, ho maar!

Jezus

Da’s net zoiets als wat ik de afgelopen dagen las, wederom op mijn oh zo fatsoenlijke nieuws-site, dat de huidige situatie eigenlijk komt omdat WIJ ons niet goed aan de regels houden. Er is natuurlijk wel wat moed voor nodig om te erkennen dat je beleid aan alle kanten heeft gefaald en nog faalt, maar stellen dat het probleem is dat de ander zich niet goed aan de regels houdt, is mij toch wel wat te ver verwijderd van zélf verantwoordelijkheid nemen voor de situatie. De laatste vijf corona gevallen in mijn directe omgeving (verzorgsters) waren allemaal gevaccineerd. Van een aantal kanten roepen mensen die het kunnen weten inmiddels dat er flink wat onderzoek is gedaan dat de waarde van vaccinaties onderuit haalt. Dat vaccinaties het helemaal niet zouden halen bij een goed  werkend immuunsysteem. Maar Hugo geeft natuurlijk geen krimp. Die wil nog steeds laten zien dat hij het veel beter weet dan Jezus met diens (Jezus’) achterhaalde immuunsysteem. Epidemiologen — lees ik net — beweren dat de effectiviteit van de maatregelen afhangt van wat mensen doen. Blijkbaar is deze effectiviteit niet op de eerste plaats afhankelijk van de kwaliteit en juistheid van de maatregelen. Niet in de politiek. Dat staat daar blijkbaar helemaal buiten kijf. Daar stemt de Tweede Kamer er wel over hoe het zit met de  effectiviteit van de maatregelen. Uit onderzoek lees ik vandaag weer op mijn oh zo fatsoenlijke nieuws-site dat het sterftecijfer in verpleeghuizen weer net zo hoog is als in de tweede golf. Ondanks vaccinatie. Ja, maar… Ja, maar…, sputtert het ingehuurde PR-bureau voor de ‘maakbare waarheid’ nog dapper.

Het juiste waarom

Ik heb al lang geleden geleerd, en ook vele malen ondervonden, dat wanneer het juiste waarom voor een probleem gevonden wordt, dit de deur opent naar een effectieve behandeling van het probleem. Een ongevaccineerde bevolking is duidelijk niet het juiste waarom gebleken voor het probleem. Nu — met 85% vaccinatie — is het probleem een jaar later immers weer/nog even groot. Ook wordt er inmiddels al weer druk ge-booster-prikt als nieuwe ‘aanpak’. En ge-booster-prikt,en ge-booster-prikt. Het probleem is er niet effectief mee aangepakt, dus had je niet het juiste waarom voor het probleem. Dan moet je als overheid niet vervolgens beginnen te wauwelen dat de effectiviteit afhangt van wat wij als bevolking doen. Jullie moeten je job doen en het juiste waarom voor het probleem gaan vinden. Niet nu gaan zwartepieten (het uit de weg gaan van verantwoordelijkheid). Of zie ik het te simpel? Zijn er zo veel zo briljante mensen mee bezig? Zoals Tom Cruise al riep in Jerry Maguire: ‘show me the money’. Oftewel: laat maar zien dan. 

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

2 gedachten over “Show me the money

  1. Net als bij de dokter!
    Symptoombestrijding in plaats van de oorzaak vinden en aanpakken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven