God, God, wat zijn we Dom

God, God, wat zijn we Dom

Ik las op het nieuws dat de vraag naar coronatesten bij de GGD deze week met maar liefst 30% is toegenomen. Ze spreken van een explosieve toename. Dit nadat vorige week nog bleek dat de testbereidheid afnam. Slechts 40% van de mensen met klachten laat zich nog testen. 

Cultuur

Ja, duuuh! Dat er deze week 30% meer tests werden afgenomen, heeft echt helemaal niks te maken met de bereidwilligheid van de mensen deze tests te laten afnemen. Vooral niet als je tegelijkertijd van alle kanten direct en indirect gedwongen wordt je te laten testen. Mensen willen leven en cultuur. Ze willen dingen dóén: reizen, (koffie) drinken, dansen, kunst zien, muziek luisteren, enz. We leven onderhand in een groot kamp waarin  je alleen maar aan zulke activiteiten kunt deelnemen als je getest of gevaccineerd bent. 

Dwang

Dat heet ‘dwang’ lieve mensen, en het heeft net zoveel te maken met de bereidheid je te laten testen, als de leerplicht heeft met de ruimtevaart. Men kan dan wel zeggen, kom, kom, niemand dwingt je toch tot vaccinatie of tot je te laten testen, daar ben je helemaal vrij in. Ja, je bent dan vrij om thuis achter de geraniums te gaan zitten. Als een misdadiger met een voetklem, die er de schuld van heeft dat anderen — de gevaccineerden — allerlei regels opgelegd krijgen. Het zouden toch van die keigoeie, levenreddende en ijzersterke vaccins zijn? De moeder van alle oplossingen, volgens Hugo? Die zouden nu toch safe moeten zijn? Met een vaccinatiegraad van zo’n 80-85 % is de situatie in Nederland echter nog bijna net zo slecht als vorig jaar. We mogen alleen wél nog minder en moeten meer. En dat komt zeker allemaal door dat groepje ongevaccineerden? 

Rocket science

Maar de gevaccineerden zijn toch beschermd en buiten schot? Die hoeven zich toch nergens meer zorgen over te maken? Die hebben immers geen test verplichting meer om ergens binnen te komen? En die mogen toch ook gewoon corona krijgen zonder zich nog schuldig te hoeven voelen (ik ken er al een handjevol)? Wij ongevaccineerden moeten daarentegen nog steeds dingen doen om ons immuunsysteem in orde maken of te houden om ons weerbaar te maken tegen deze ziekte. Dus zo kan je ‘zomaar’ in de situatie terecht komen dat er méér tests worden afgenomen en dat tóch de bereidheid daartoe tegelijkertijd met bijna de helft is afgenomen. Zoals de Engelsen zeggen: ‘it’ s no rocket science’. 

God, God, wat zijn we Dom

In feite, vanwege de teneur van het artikel — hoe kan dat nou toch, hoe is dat nou allebei mogelijk? — kwam ik op deze afkorting voor de GGD: God, God, wat zijn we Dom. Binnenkort krijgen we waarschijnlijk een prikkie, een vaccinatie dat een heuse IQ booster moet zijn voor de minder bedeelden onder ons. Gegarandeerd! Heus! Echt waar! Gelooft u dat ook?

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven