Wappie

Van alles roepen zonder degelijk onderzoek, is eigenlijk uitermate wappie

Ik werd van de week weer eens — stilletjes — weggezet als ‘wappie’. Niet direct in mijn smoel, maar beleefd en ogenschijnlijk op rationele gronden. Iemand wilde niet langer met mij werken omdat hij vond dat wij (en ik dus ook) naar wetenschappers en specialisten op dit gebied (het ging natuurlijk over corona) moesten luisteren’.

Beledigend

Alsof ik dat niet zou doen. Het is op zich nogal  beledigend om te  vooronderstellen dat ik zulks niet zou doen. Jezelf onafhankelijk informeren en alert blijven is blijkbaar niet meer van deze tijd — nee, eigenlijk zelfs ongewenst. Want op die manier word je tegenwoordig automatisch als wappie weggezet zodat men zich verder men zich verder niet meer met je hoeft bezig te houden. Het gaat er waarschijnlijk om naar wélke wetenschappers en specialisten je luistert. 

Cutter incident

Het lezen — nee, bestuderen (want veel werk en ophelderen) — van een goed onderbouwd boek mét bronvermelding over vaccinatie zoals ik nu doe, is waarschijnlijk  ook uit den boze. Ik informeer mezelf alleen maar, en weet inmiddels meer dan ooit over vaccinatie. Dát mag waarschijnlijk dus helemaal niet. Ik had er eerder nog nooit over nagedacht, en evenmin was er ooit iemand geweest die mij goed informeerde, verder dan zoiets roepen als dat het ‘de moeder aller oplossingen’ is. Weet u er wél meer van, verder dan ik wil dit jaar wél op vakantie kunnen? Was ú bijvoorbeeld op de hoogte van het Cutter incident? Zoek dit maar eens op in uw browser. Ik vond het zelfs in mijn Free Dictionary, dus zeg niet dat het iets is dat afkomstig is van ‘complotdenkers’. Of wist u dat er in de VS al in de  20e eeuw een wet is aangenomen die stelt  dat de farmaceutische industrie niet verantwoordelijk gehouden mág worden voor de gevolgen van vaccinatie? Terwijl de staat zélf inmiddels wél een paar miljard aan schadevergoedingen heeft moeten  betalen.

Schijnveiligheid

Mág ik van mijn mede-Nederlanders gewoon niet méér weten dan Rutte en het RIVM mij willen toebedelen? Een enigszins  kritische instelling en zélf nadenken worden nog maar nauwelijks getolereerd. Moet ik dan maar als een mak schaap achter onze ‘specialisten’ aan blijven hobbelen en braaf de mij geserveerde hapklare makke-schapenbrokken slikken? En mag ik mezelf vooral niks afvragen? Op straffe van een automatische en levenslange ‘wappie’-veroordeling? Zelfs als diezelfde ‘specialisten’ op verschillende momenten heel verschillende dingen roepen? Zo waarschuwden de WHO en het RIVM bijvoorbeeld eerst voor de schijnveiligheid die mondkapjes zouden bieden. Diezelfde mondkapjes die plots daarna even makkelijk verplicht gesteld en ‘onmisbaar’ werden. 

Hersendood

Er werd door hem zelfs gesuggereerd dat een eigenwijze instelling andere mensen in gevaar zou kunnen  brengen. Maar zou dat gevaar dan niet louter mede-‘wappies’ betreffen? Alle anderen (diegenen mét ‘gezond verstand’) zijn inmiddels toch wel gevaccineerd? Waar maakt hij zich dan zorgen over? Alle gevaccineerden zijn immers prima beschermd toch? Ik moet toch zélf weten wat ik mezelf en mijn mede-‘wappies’ aandoe? Ik vind het veel meer wappie (om het woord maar weer eens te gebruiken als bijvoeglijk naamwoord) om domweg alles maar te slikken voor zoete koek, en uit te gaan van de goede bedoelingen van Rutte (die al tig keer beweert heeft zich ergens niks van te kunnen herinneren), de Jonge, het RIVM en de farmaceutische industrie. Ik  vind dat nogal hersendood.

Goebbels

Evenals de opmerking van Hugo de Jonge die  ik vandaag las, dat weigeren je te laten vaccineren iets decadents  heeft. Hij zou het woord eens goed moeten ophelderen, vind ik. Het slaat als een tang op een varken. Een beetje alsof ik beweer dat hij zoals Goebbels lult. Doe eerst maar eens fatsoenlijk onderzoek naar ‘de moeder aller oplossingen’ (zijn eigen woorden). Naar mogelijk  verband van vaccinatie met pinda-allergie en autisme, naar allerlei andere effecten, naar hoeveel mensen er eigenlijk aan overlijden, etc. Leg die kaarten dan maar eens open en duidelijk op  tafel. Geen stiekem gedrag, verborgen agenda’s, vergoeilijkende vlotte babbels en ander slap  gelul. Dan zijn de meeste ‘wappies’ en ook de andere Nederlanders echt wel in staat om zélf tot de conclusie te komen of vaccineren al dan niet  verstandig is. Van alles roepen zonder degelijk onderzoek, is eigenlijk uitermate wappie. Een beetje zoals Orbán die in alle ‘wijsheid’ anno 2021 nog anti-LHBTI wetgeving meent aan te moeten nemen.

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven