Hugo’s gesnater

Hugo hoort veel liever instemmend gesnater…

Hugo is zo vreselijk bezorgd. Hij heeft dan ook genoeg reden om bezorgd te zijn als Minister van Volksgezondheid; in Nederland gaan er jaarlijks zo’n 150.000 mensen gewoon dood aan van alles. Onder andere aan kanker, slechte eetgewoonten en ouderdom. Dat interesseert hem nu echter ogenschijnlijk geen reet. Patiënten met reguliere ziekten (anders dan corona) krijgen nauwelijks de aandacht noch de zorg die ze moeten krijgen, ze krijgen nu vooral uitstel van de behandeling die ze moeten krijgen. Die moeten maar even niet zeuren nu. Is er al bekend tot hoeveel extra doden dit zal leiden? Dat zal vast niet onderzocht zijn, ik heb daar weinig over gelezen. 

wappiegeluid

Nee, Hugo heeft belangrijker zaken aan zijn hoofd. Hij is het afgelopen jaar onafgebroken bezorgd geweest over Corona (Nee, we kunnen nu niet versoepelen, is zijn favoriete en even zo bezorgde uitspraak). Verder las ik de afgelopen week dat hij zich nu echt zorgen maakt over het wappiegeluid in de Tweede Kamer. Van Haga, nota bene het énige Kamerlid dat hem het afgelopen jaar wat tegengas durfde te geven met zijn overigens zeer goed onderbouwde vragen, werd door de Jonge beticht van het verspreiden van nepnieuws over vaccins. Sterker nog, zodra van Haga hem een hele normale vraag stelde over de vaccins reageerde De Jonge als een gebeten hond. Dit is gevaarlijk, onderbrak hij van Haga op diens hele normale en volledig legitieme vraag. En vervolgens bitste hij nog iets over het ondermijnen van de  volksgezondheid. Wat mij dan weer zorgen baart. Op de eerste plaats over de democratie; sinds wanneer mag iemand zich iets niet meer afvragen? De vrijheid van meningsuiting kan Hugo wel niet passen of goed uitkomen, maar dan moet hij onderwijl maar even gaan plassen of zijn mooie schoenen gaan poetsen. Maar dat niet alleen. Is er nog iets dat ik niet zou mogen weten over vaccins, dat je zorgvuldig voor het daglicht verborgen houdt, zou zeker mijn volgende vraag aan Hugo de Jonge zijn. En dan zou ik stevig op soortgelijke wijze door blijven zeiken tot hij met iets naar voren komt. Want hij reageert ontegenzeggelijk betrapt. Zijn slechte geweten spreekt boekdelen. Het is natuurlijk eigenlijk ook onvoorstelbaar dat deze meneer nog  brandschone handen zou hebben en niet érgens wat steken zou hebben laten vallen. Maar daar mag dan natuurlijk wél naar gevraagd worden.

vragen

Zijn de vaccins écht zo goed getest als beweerd wordt? Astra Zeneca heeft na Hugo’s briesende en belerende taal aan van Haga inmiddels wél toegegeven dat ze daarover gelogen hebben. Zijn ze écht zo grondig door het EMA  (het Europees Geneesmiddelenbureau) getest en onderzocht en vervolgens pas goedgekeurd?  Of zijn ze vooral door de politiek er doorheen gedrukt, door de  gezamenlijke leiders van de EU, tijdens een geheim onderonsje? Worden griepdoden eigenlijk niet bewust onder de coronadoden geschoven en geteld om de paniek onder de bevolking er maar goed onder te houden? Of andersom — mensen die overleden aan iets anders — werden die eigenlijk niet moedwillig geteld als corona-doden?  En is de griep inderdaad wel zo plots gewoon uit het straatbeeld verdwenen, zoals het AD suggereert? Normaal hebben we de laatste tijd jaarlijks tussen de  vijf- en tienduizend griepdoden gehad. Over deze en soortgelijke vragen zou ik Hugo wel eens grondig willen aan de tand willen voelen en door willen zagen. Misschien wilt u hem zelf ook wel iets vragen. Maar wees voorzichtig met wat u denkt en vraagt. Voordat u het weet ondermijnt u de  volksgezondheid. Taal als een soort biologisch wapen. Hugo hoort veel liever instemmend gesnater…

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

2 gedachten over “Hugo’s gesnater

  1. Ben jij al gevaccineerd?
    Zelf was ik niet blij met AZ en de planning voor 2 zat op 11 weken.
    Als mij dan een keutel dwars zit, zijn 12 weken om en kan ik opnieuw beginnen!
    Daar pas ik voor. Plan dan op 8 of 9 weken om te zorgen dat de tweede, zoals geadviseerd wordt, tussen week 6 en 12 gezet moet worden.

  2. Nee, ben wel al uitgenodigd, maar wil niet. Zíj́ willen het te graag, dus ze kunnen de boom in. a) Absoluut geen zin in de bijwerkingen en wil geen genetisch gemanipuleerde maiskolf worden. b) de griepprik moet jaarlijks worden aangepast aan de nieuwe varianten. Ik las gisteren dat het zéér waarschijnlijk ook moet met het vaccin tegen covid, omdat het naar verwachting gaat muteren als een wilde (gebeurt nu al). c) ik houd mijn immuunsysteem op orde met extra D, zink, C, slaap en heb absoluut geen stress. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit een persconferentie gezien van ons oh zo bezorgde team. Ik voel me kerngezond, weerbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven