Gewauwel

Hoekstra die zogenaamd jammert: Ik had die schaatsen nooit moeten aantrekken… .

Het loopt weer gesmeerd in Nederland. Zodra de rechter Rutte terugfloot en zei dat de avondklok onrechtmatig was en diezelfde avondklok door de rechter werd verboden, werd diezelfde middag nog beroep aangetekend en de avondklok in ere hersteld. Probeer als burger maar eens zo’n snelheid van handelen van de overheid te krijgen; dat lukt je nooit. Dan wordt er diep gezucht en gezegd: dat is moeilijk, moeilijk, belt u over een paar weken maar eens terug. De volgende (?) dag werd nu haastje-repje de wet nog aangepast om die avondklok toch vooral maar een wettelijke basis te geven. Dit terwijl dit kabinet verder toch vooral  uitblinkt in sloomheid. Eerst om tests te krijgen, daarna om massaal de vaccinaties te zetten bij diegenen die ze wil hebben (trouwens, ik zei: nee bedankt), om de vrijheden die de bevolking ontnomen zijn weer terug te bezorgen, om een eensluidend  Corona beleid in elkaar te zetten, jarenlange en brede ontkenningen in de toeslagen affaire, en ga zo maar door. 

wetgeving

Maar de nu zo ongeveer wel dictatoriale staat moet koste wat het kost verdedigd worden na zo’n rechterlijke uitspraak, en de benodigde deuren vliegen daarvoor wagenwijd open. De oppositie en het grootste deel van de bevolking knikken braaf met alles mee (enkele uitzonderingen daargelaten) en keuren de wet goed. De avondklok moet terug, vinden de machthebbers. De oppositie is vooral bang om stemmen te verliezen ten opzichte van de zelfs nu populaire Rutte, en stemt dus maar braaf mee voor de Corona-wetgeving. Skin-deep gaat hun eigen ideologie. De rechterlijke uitspraak tegen Rutte was eigenlijk het eerste (!) tegengeluid in een jaar tijd. En schandalig dat dit tegengeluid uit de bevolking zélf moest komen. Nota bene uit de zeldzame — en verder vooral belachelijk gemaakte — oppositie die er momenteel is. Politici gedragen zich slap, de Nederlanders zijn makke schapen, geen enkele krant heeft ballen — durft een tegengeluid te laten horen — wetenschappers of belangenorganisaties durven geen vuist te maken, en ga zo maar door. Er was verder slechts die enige moedige rechter die Ho! zei. Die werd dan wel serieus genomen, noodzakelijkerwijs. Maar hij werd dan wel weer met bruut politiek geweld gelijk de mond gesnoerd. 

wauwelen

Verder wauwelen ze gewoon door, de heren politici, zoals dat al jaren gebeurt in de verschillende kabinetten Rutte. Ook in de reclame wauwelen ze dapper verder: … Nóg minder bij elkaar op bezoek gaan. Want Corona is nog niet klaar met ons. Hoekstra die zogenaamd jammert: Ik had die schaatsen nooit moeten aantrekken… . Het OMT-lid Vos waakt voor opportunisme: Volle stadions in 2021 onwaarschijnlijk, en Hugo de Jonge kwaakt — natuurlijk — somber: Heel weinig mogelijk qua versoepeling. Mister Mark Rutte himself ziet ook weinig ruimte voor versoepelingen na 2 maart. Ik wel, heel goed zelfs. Hoog tijd om het leven weer op te pakken, zou ik zeggen. 

wak

Overigens was er al een OMT in 2009, tijdens de Mexicaanse griep. Ab Osterhaus was er toen ook al bij. Hij werd door Matthijs Nieuwkerk zelfs aangekondigd als ‘de onderkoning van Nederland, hij waakt over onze gezondheid’. Dit in één van de vele talk-shows waarin hij toen kwam opdraven. De toenmalige minister van Volksgezondheid wilde geen risico nemen en bestelde voor 341 miljoen euro vaccins (klinkt bekend, hé?), waarschijnlijk mede op advies van Ab Osterhaus. Ab werd daar met zijn aandelenbelang in een bedrijf dat toen vaccins tegen de Mexicaanse griep produceerde, overigens wél multimiljonair van. Hij lijkt daarin op de WHO — wél geld vangen en overhouden aan een ziekte, maar verder alleen maar jammeren langs de zijlijn — niet iets effectiefs doen ter voorkoming of behandeling van die ziekte. Ja, vaccins aanbevelen waardoor je zélf miljonair wordt. Volgens Roel Coutinho (destijds voorzitter van het OMT) zijn er toen zeker 20 miljoen vaccins (50-60% van het totaal bestelde aantal) ongebruikt gebleven. Het is zo’n depressief stelletje heikneuters, dat ik ze alleen zou laten speechen op begrafenissen. De Ik-had-die-schaatsen-nooit-moeten-aantrekken-smoes mét daarbij de sombere blik van Hoekstra, zou het fantastisch doen op de begrafenis van een schaatser die een wak ingereden was en verdronken.

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Eén gedachte over “Gewauwel

  1. Het ergste is, dat je straks zonder vaccinatie-pas niet meer het land uit kunt. Het hoeft voor ons niet ver. Motorrijden in Sauerland en de Eifel.
    Skien in Oostenrijk en met de caravan nog eens naar Noorwegen en Zweden.
    Triest dat ze op die manier je swingen te kiezen tussen thuis blijven of de vaccinatie halen. Dan ook nog eens de aanbevolen termijn van drie weken met het dubbele overschrijden.
    Te triest voor woorden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven