De vaccinatie junk

Ziet u zichzelf al elk halfjaar een nieuwe (maar dan toch ook al weer verlopen) vaccin injectie halen tegen weer een nieuwe corona variant bij de GGD? Als een echte vaccinatie junk?

Ondanks alle steun die ze blijkbaar krijgen (joehoe Nederland! — maar niet heus), zijn Rutte en zijn consorten van het OMT volgens mij nu toch wel ‘intelligent’ compleet gestoord. Ik lees net in het Parool dat het OMT aanstaande dinsdag waarschijnlijk slecht nieuws te vertellen heeft over de (door mij in ieder geval zéér) gehoopte versoepelingen op 9 februari. Vervolgens stellen ze ook nog eens dat er niet veel meer aan te scherpen valt behalve mensen gelasten 24 uur per dag thuis te blijven. Wat dachten jullie van nationaal hummen op een toon van 10000 Hz (jaagt het virus weg volgens de WHO)? Of van collectieve zelfmoord  of zelf-castratie van het OMT? Dan wordt je vanzelf wat bescheidener. Of van collectief krokussen uitdelen aan bejaarden? Bij 24 uur thuisblijven mag je alleen de deur nog uit voor boodschappen (en daar moet je dan zeker nog blij mee zijn ook. Oh nee, we moeten natuurlijk gezamenlijk offers brengen voor het land?) De Britse variant van het virus krijgt hiervan de schuld. Tuurlijk, het ligt altijd vooral ergens anders aan, maar nooit aan het OMT.

Varianten

Varianten zullen er de komende jaren waarschijnlijk nog wel regelmatig blijven opduiken. Zo lees ik later gisteren en vandaag op de NOS site over de Braziliaanse- en de Zuid-Afrikaanse variant. Kijk ook maar eens wat beter naar de griep. Het RIVM zegt daarover zélf op hun officiële site: omdat er verschillende soorten griepvirussen zijn die steeds veranderen, kan iemand telkens opnieuw griep krijgen. Houden we, totdat corona definitief uit het straat- of televisiebeeld verdwenen is, alle winkels en horeca dicht? Of blijven we de Nederlanders elk half jaar vaccineren tegen wéér een nieuwe variant? Bij de griepprik duurt het een half jaar om een nieuw vaccin te maken dat is aangepast aan de variant van een half jaar geleden. Het RIVM zegt daarover zelf: Het duurt ongeveer een half jaar om de griepprik te makenIn dat half jaar kunnen nieuwe varianten van griepvirussen ontstaan en griep veroorzaken. Tegen die nieuwe varianten helpt de griepprik mogelijk minder goed.

Griepprik

Dus als ik het goed begrijp, zit het er dik in dat je griepprik al achterhaald is tegen de tijd dat hij gepresenteerd wordt. Ja, maar het voordeel ervan is dat je na vaccinatie minder ziek wordt, zal dan wel als geweldige verkooptruc gebruikt worden (dat las ik trouwens ook op de RIVM- site). Mooie praat om oma over de brug te lullen, maar of het ook harde wetenschap is…?? Dit echter ook nog eens terwijl het wetenschappelijk bewijs dat de griepprik überhaupt wel werkt of helpt, al helemaal ontbreekt. Of dacht u, dat dit als dit bewijs maar ook enigszins voorhanden zou kunnen zijn, dit er niet al lang zou zijn, met al die miljarden belangen- en quick money-business van de farmaceutische industrie? 

Moeder van alle oplossingen?

Voor veel mensen die zich dan nu maar tegen corona vaccineren, zal de aanleiding de dreiging van een vaccinatie-paspoort zijn, die nú als een wolk boven ons hoofd hangt (bedankt nog, Hugo!). Om maar van het hele gezeik af te zijn — naar concerten en festivals te kunnen, etc. — laat je je dan maar vaccineren. Geweldige fair-play Hugo, doet denken aan een vuile oorlog. Er is wél keuzevrijheid, maar je krijgt dan wel levenslang achter de geraniums om het Herrenvolk maar niet lastig te vallen. Verwachten we nu opeens wel wonderbaarlijke dingen van een haastje-repje geproduceerd en onvoldoende getest corona vaccin? Als een soort moeder van alle oplossingen? Hoe lang pikken jullie dit hele gedoe nog? Komen ze bij dat OMT nooit tot wat kritischere conclusies dan dat het nu écht tijd is voor drastische maatregelen, wat ze nu al ruim zes maanden flikken? Over zichzelf bijvoorbeeld, dat ondanks alle gedoe om corona onder de knie te krijgen, ondanks alle drukdoenerij, reclame en maatregelen van het OMT, dit nog geen bal heeft opgeleverd, of dat de plank tot nog toe vooral is misgeslagen, misschien? Of laten we ons de komende jaren maar braaf iedere zes maanden vaccineren? Want dat iedereen aan de vaccinatie moet, wordt nu als dé sleutel tot de oplossing gezien, als ik de vele reclame spotjes moet geloven. Het échte leven loopt misschien een beetje anders dan een reclame spotje? Heeft u bijvoorbeeld zich al afgevraagd wat al die virus varianten betekenen voor uw vaccinatie? Ziet u zichzelf al elk half jaar uw nieuwe (maar dan toch ook al weer verlopen) vaccinatie tegen weer een nieuwe corona variant toegediend krijgen bij de GGD? Als een echte vaccinatie junk? Droom dan maar lekker verder met de verhalen van ome Hugo, zo’n echt briljante bink.

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven