Rutte for president

Het spijt mij alweer verschrikkelijk…

Ik  las vandaag dat het kabinet zich prima laat adviseren. Ja, door een stel dodo’s (Diederik Gommers  en Jaap van Dissel, onder andere) die de situatie vooral altijd heel zorgelijk vinden, al bijna een jaar lang. En die dus volgens mij beter een baan kunnen proberen te vinden als begrafenisondernemer. Daar past zo’n serieuze inborst een stuk beter bij. De val van het kabinet kan het Nederlandse volk echter niet echt op andere gedachten brengen. 

Krokodillentranen

Ze vinden Rutte nog steeds geweldig. Alhoewel hij in de toeslagen affaire (waar het kabinet nu over gevallen is) keer op keer gefaald heeft uit te vinden hoe het werkelijk eraan toeging ging, en hoe hij blijkbaar alles best vond wat er ondertussen gebeurde, ’huilt’ hij nu de dikke krokodillentranen van een huichelaar. ‘Het spijt me zo’. Verder heeft hij inmiddels toch al een geweldige carrière opgebouwd met zijn ‘Ich hab’s nicht gewusst’ (‘ik wist van niks’, in de goeie ouwe Duitse na-Wereldoorlog II traditie), met niks erover geweten hebben (ja, ja), en zich niet kunnen voorstellen dat iemand liegt en bedriegt. Teeven, Zijlstra, om maar eens wat willekeurige namen te noemen uit een inmiddels lange lijst. Keer op keer hetzelfde liedje. 

Sorry

Sorry seems to be the hardest word? Niet voor Rutte. Het spijt hem allemaal verschrikkelijk, elke keer weer. Om vervolgens doodleuk door te gaan met waar hij gebleven was. Toeval? Gelooft u het zélf?  Dat is de V in VVD, die vooral staat voor de Vrijheid om te liegen, om te bedriegen, om niet te weten hoe iets werkelijk zit, om mekaar de hand boven het hoofd houden zolang het kan. Heerlijk dat dat kan in Nederland, hé? Zo’n man verdient ons volledige vertrouwen, zo weten we in ieder geval weten dat we politiek verantwoord naar de bliksem gaan. Mét de volledige steun van het Europees Parlement en de WHO. Lekker hé?

Rutte for president

De toeslagen affaire kon gewoon jaren zo doorgaan vanwege een foutje, er werd gewoon iets over het hoofd gezien. Totáál geen opzet. Ja, ja. Verder toch een briljant politicus? Ja, toevallig heeft de VVD ook al 15 jaar veruit de meeste — en nogal onverkwikkelijke — affaires en schandalen, maar goed. Heeft ook niks met Rutte te maken. Give this guy a break. That was purely on a ‘need to know’ basis. En hij hoefde dat niet te weten. Hij is een man van de grote lijnen. Rutte for president!

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

2 gedachten over “Rutte for president

  1. Even geleden.
    Weer verkwikkend op deze regenachtige dag!
    Heb je die handschoenen nog gevonden?
    Groetjes, R!A

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven