Struisvogelpolitiek

Rutte doet ons weer eens voor hoe we met ons allen de kop in het zand moeten steken.

Ik las weer wat nieuwsberichten op de NOS app waar ik op mijn beurt nog wel het een en ander over te melden heb. Allereerst las ik dat het nu eindelijk voor het eerst is gelukt een kostenbatenanalyse over de bestrijding van het coronavirus, uitgevoerd door een TU Delft-onderzoeker, gepubliceerd te krijgen. ‘Kosten worden groter dan de baten’. Enkele citaten: ‘Het tijdschrift probeert al maandenlang een berekening te publiceren over de aanpak van het coronavirus. Tot vandaag wilde niemand zich er aan branden’… ‘Aan het eind van (dit?) jaar zijn de kosten grofweg een factor 5 tot 7 keer hoger dan de baten, afhankelijk van hoeveel doden er zijn voorkomen’. 

Struisvogelpolitiek

Hoe typerend is dit voor de struisvogelpolitiek die we momenteel in Nederland overal om ons heen kunnen zien, van het brave mondkapjesgedrag van burgers (terwijl er geen wetenschappelijke studie is die dit ondersteunt), tot de kip zonder kop aanpak van de overheid, het volledige gebrek aan tegenstand van de oppositie en de slappe opstelling van de media. We willen sommige dingen (waaronder deze kostenbatenanalyse) liever niet onder ogen zien, en onze ‘oplossing’ is er dan maar gewoon niet naar te kijken. Dan bestáát het ook niet, als het ware. Demonstraties gewoon verbieden, dus dan is er ook geen tegenstand. Van dat werk. En zo steken we onze kop maar lekker rustig in het zand. De overheid zorgt wel voor ons. Ja, ja. En daar voelen we ons lekker veilig bij. Mocht u lezen dat Rutte binnenkort ondergronds gaat, maakt u zich dan geen zorgen. Hij gaat dan gewoon zijn kop weer eens in het zand steken over het een of ander. Niets onrustbarends en ook niets ongewoons binnen de VVD. Zij hebben hier inmiddels een mooie traditie in opgebouwd. Wij zouden hier overigens wel eens een briljant alternatief gevonden kunnen hebben voor de Oscar: de jaarlijkse Struisvogel uitreiking. Wij hebben er allemaal wel een verdiend dit jaar! Voor de braafste bijrol in de slechtste film. Rutte verdient er ook een, en wel voor de mannelijke hoofdrol in die slechtste film. En misschien zelfs een wel voor zijn gehele oeuvre. Briljant acteerwerk af en toe!

Maffia

Verder las ik in het nieuws dat de topman van Pfizer de voorlopige positieve testresultaten van het vaccin tegen Corona een geweldige dag voor de wetenschap en de mensheid noemde, terwijl ik denk dat hij eigenlijk bedoelde te zeggen dat het een geweldige dag was voor de menselijke goedgelovigheid, Pfizer’s portemonee en hun aandelenkoers. Oud vice-president Dr. Peter Rost van datzelfde Pfizer zei een paar jaar geleden overigens het volgende over de farmaceutische industrie: ‘Het is angstaanjagend hoeveel overeenkomsten er zijn tussen deze industrie en de maffia. Het enige verschil is dat al die mensen in de farmaceutische industrie zichzelf zien als fatsoenlijke burgers. Maar als ze als groep bij elkaar komen en deze bedrijven runnen, lijkt er iets te gebeuren. Je kunt het vergelijken met de gruweldaden in een oorlog: mensen doen dingen waartoe ze zichzelf niet in staat zouden achten’. Nou dan weet je het wel. Zeker als dit van een insider komt. Die willen de mensheid écht vooruit helpen, dacht u niet? Ik zou dat vaccin nog niet aan mijn ergste vijand toewensen. 

Immuunsysteem

Dan nog even dit. Als u op Google zoekt naar wetenschappelijke research over het belang van vitamine A, C, D of zink voor ons immuunsysteem, vindt u die research heel gemakkelijk. Op de eerste pagina, verschillende studies die dit aantonen. Toch heb ik nog nooit gelezen (ik kijk of luister nooit naar hun) dat Rutte of zijn OMT hier enig belang aan zouden hechten. Dit terwijl ons immuunsysteem klaarblijkelijk een héle grote rol speelt in deze Corona kwestie. Het lijkt me eigenlijk héél logisch dat je dat in optimale staat wilt houden. Je kunt daar ook zelf veel aan doen. Meer dan die domme mondkapjes dragen. Weer een mooi voorbeeld van de zeer breedschalige toepassing van de struisvogelpolitiek. Rutte doet ons weer eens voor hoe we met ons allen de kop in het zand moeten steken. Welterusten!

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven