Meer billenknijpen

Dominee Gremdaat
Dominee Gremdaat, onze nationaal kampioen billenknijpen, met Rutte als goede tweede

Ik heb weer wat dingen gelezen de afgelopen week die ik even aan u door wil geven. Dingen die volgens mij toch een ander licht werpen op voor ons allen belangrijke zaken, in dit land dat verder maar één boodschap heeft. De boodschap van oppassen mensen, beperkingen zus, verplichtingen zo, en in het algemeen van stevig billenknijpen. En ook dat Corona die nog niet klaar zou zijn met ons. Nou, ik ben er al een maand of zes klaar mee en dat gaat prima. Het leven heeft ons volgens mij nog heel wat meer te bieden dan: ‘oppassen mensen’.

Evidence-Based

Anyway, ik las dus een artikel over twee Britten die tegen de Corona maatregelen ageren. Ik heb ze nagetrokken op het internet — tot op het Britse platteland en tot in de Britse media — en ze lijken me authentiek en bovendien niet de eerste de beste. De ene, Dr. Mike Yeadon, ex-hoofdadviseur van Pfizer, en de ander, Oxford professor Carl Heneghan, directeur van het gezaghebbende Centre of Evidence-Based Medicine, halen de PCR tests (zoals die wij ook in Nederland gebruiken) volledig onderuit als zijnde niet te vertrouwen. Beide claimen, onafhankelijk van elkaar, dat de meeste, zo niet alle, positieve testen vals zijn. In hetzelfde stuk wordt gezegd dat aangezien het sterftepercentage in Zweden dit jaar niet hoger is dan gemiddeld, zelfs láger dan het 5 jaar gemiddelde, alle strengere maatregelen (zoals die ook nu weer in Nederland worden genomen), volstrekt nutteloos zijn, nee, juist averechts werken. Mike Yeadon noemt de hele tweede golf ‘fake’, en dat social distancing en lockdowns zinloos zijn. Lees hier het artikel of speur zélf het na op internet wat deze mensen te melden hebben. Maar om het met een oud-Hollands gezegde te zeggen: er valt meer te weten dan Rutte u toe wilt meten.

Parool

Daarnaast las ik van de week een  (onverwacht, want kritisch) stukje in het Parool waarin de hoogleraren Rudi Westendorp en Marli Huijer zich negatief uitlaten over de coronamaatregelen. Huijer, oud-huisarts, hoogleraar publieksfilosofie en voormalig Denker des Vaderlands (die gaat dan nu plots niet opeens volstrekte onzin verkondigen), sprak zich dit voorjaar als een van de eerste wetenschappers uit voor een heroverweging van de lockdownmaatregelen waarin Nederland zich toen had gestort. Enkele citaten uit het artikel. ‘Nu zijn het vooral mensen met een hoge leeftijd of zwakke gezondheid die dodelijk worden getroffen. Elke overledene aan corona overlijdt gemiddeld enkele jaren te vroeg. Je wilt niet dat dat jezelf overkomt, en ik zou ook niet willen dat mijn moeder aan corona overlijdt. Maar verantwoordt wat we nu doen de enorme schade die wordt toegebracht aan onze economie, de horeca, de culturele sector, zoveel andere medische zorg die wordt uitgesteld? Nee’. ‘Er wordt te weinig nagedacht over waar we het voor doen, en tegen welke kosten. Ook voor jou als persoon. Alsof medisch ingrijpen altijd meer kwaliteit van leven geeft’. ‘Bij de familie zie ik het nog vaak misgaan: die vindt dat moeder gered moet worden. Ouderen zijn zelf vaak wijzer. Zij komen nog uit een andere tijd, toen de levensverwachting lager lag en het leven maar beperkt maakbaar was. Daar zit misschien wel de pijn die Nederland nu voelt: we denken dat wij kunnen bepalen hoe het leven in elkaar zit. Alsof er geen dood meer mag zijn!’ ‘Denemarken heeft op dit moment veel minder last van de tweede golf. Sterker nog: alles is open, ook de horeca, en de ziekenhuizen kunnen het coronaprobleem gemakkelijk de baas’. Ik kan U helaas niet naar het hele artikel linken, want daarvoor moet u abonnee zijn, maar het hele artikel heet: ‘Huidig coronabeleid is enorme schade aan economie, horeca, cultuur en zorg niet waard’.

Billenknijpen

Ik hoop dat u zich vanaf nu wat minder op de kast laat jagen en zich niet meer door Rutte laat verleiden tot billenknijpen.

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

2 gedachten over “Meer billenknijpen

  1. Juist!
    Wij zijn er weer heerlijk een paar dagen tussenuit geweest.
    Even uitwaaien zonder journaal en gezeik!

    1. Mooi! Want ‘Rutte vóór en Rutte ná’ heeft a) de wijsheid van een pakje margarine, en b) is zo saai dat je er ‘n acute burn out van krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven