Minder schaap

Ik heb vandaag een artikel gelezen dat ik u niet wil onthouden. Door dit door te nemen — en dat kost u slechts om en nabij een kwartier — zult u waarschijnlijk een beter begrip krijgen van wat er momenteel speelt rond Corona, wat eigenlijk de verschillende soorten virussen zijn die er rondwaren, en wat betekent eigenlijk de toename in de besmettingen. Het zou er zelfs zomaar toe kunnen leiden dat u zich hierna minder bang laat maken door Rutte en consorten. Simpelweg doordat u zich zélf goede en bruikbare gegevens heeft eigen gemaakt. Ik ben er een groot voorstander van dat mensen zich verrijken met goede en bruikbare gegevens zodat zij minder afhankelijk worden van wat zij te horen krijgen van derden. Derden die mogelijk weer allerlei belangen hebben, wat dan weer bepaalt wat zij u al dan niet voor informatie geven, etc. Kortom, ik ben altijd vóór een beter begrip van de situatie. Het doet er niet toe of dat begrip u tot nog toe werd ontzegd of dat u dit simpelweg nog niet had. Kennis is macht, daar geloof ik heilig in. Arts, epidemioloog en emeritus hoogleraar Menno Jan Bouma die college gaf aan het Tropeninstituut in Amsterdam en die zijn leven wijdde aan het onderzoek van de ecologie en de verspreiding van virussen, legt in dit interview uit wat een virus is, welke hoofdgroepen van virussen er zijn, hoe besmetting plaatsvindt en wat je zélf kunt doen om de kans op besmetting te minimaliseren. Dat lijkt me zeer nuttige informatie om te hebben. En het wordt u ook nog eens verstrekt door een deskundige. Kortom lees het artikel, beslis of u er iets aan heeft, en zo ja, doe er uw voordeel mee.

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven