Het schaap spreekt…

Béééh!

Ik lees dat men het leger wil inzetten. Op dat zootje ongeregeld. Mag het een ook een beetje meer zijn? Ik zou nu om te beginnen écht Amsterdam eens preventief plat willen bombarderen. Dan gaan ze eindelijk eens luisteren die aso’s. Boven op de Dam met die bommen. Dat kén toch niet? ‘T is toch een levensgevaarlijk virus, man! En indien de houding dan nóg onvoldoende verandert, dump dan maar een kernbom op Goirle of zoiets moois. Nuken die zooi. Dan krijg je de schrik er wel goed onder en die pappenheimers bij de les. Dat zal ze leren met hun ‘eigen willetje’. Dat moet nu toch even opzijgezet worden voor een groter goed? Neem nou bijvoorbeeld de schrijver van dit stukje. Dat kan toch helemaal niet meer in deze barre tijden? Wie denkt hij wel niet dat wij zijn? Het Duitse volk ten tijde van Adolf of zo? Nee meneertje, zó zijn wij nuchtere Hollanders écht niet. Wij waren erbij in ’74 met Cruijff en Neeskens. Wij zijn de nuchterheid zelve en blijven altijd super-scherp. Wij laten ons heus niets wijsmaken of op de mouw spelden. Maar weet u wat het is meneertje? Wij zijn gewoon een beetje bang en voorzichtig. Daarom dragen wij ook een mondkapje. Het werkt dan misschien wel niet, maar wij — het volk — schreeuwden erom. En Mark stond het genereus toe. Het is meer van ‘met z’n aaalllen’! We voelen ons veel veiliger nu. Nu het hún zegen heeft zeker. Want het virus ligt nou eenmaal altijd en overal op de loer. Want weet u meneertje, Corona is nog niet klaar met óns. Dat zegt die meneer op de radio ook elke dag, en dat zal dan heus wel zo zijn. Wíj laten ons namelijk geen oor aannaaien! En we kennen nu toch immers ook lekker thuiswerken? Mark en Hugo zouden ons trouwens nooit iets flikken. Dat zijn toch gewoon briljant-goede managers met een schare van superdeskundigen om zich heen? Vind u niet? Dat kun je toch zó zien? Dan hoef je je toch ook nog niet eens zélf een mening te vormen over wat er nu eigenlijk aan de hand is? Hoewel, ik lees in het Parool: ‘het verhaal van Van Dissel klopt vaak niet en dat is ernstig want het beleid is er goeddeels op gebaseerd’. Dat dan weer wel. Tja, dan hebben ook 25.000 mensen geen eten als gevolg van Corona. Ontslagen en zo. Daar moet je nu niet over zeuren. In tijden als deze. Ik heb het ook best moeilijk. Maar we redden nou eenmaal levens hierdoor. Iedereen moet zo zijn offers brengen. En dan gaan er wat mensen dood aan eenzaamheid door een verder trouwens super-noodzakelijk contactverbod, ja. Dat gebeurt nu eenmaal in dit soort situaties. Man, we spreken wél over een heuse pandemie. Een pándémíe. Alle wereldleiders doen raar, euhh, hebben het hartstikke moeilijk. Die staan zelf ook nog eens keihard in de frontlinie. Kijk maar naar Trump die heeft het gehad en Aboutaleb heb het nou. En oma Jansen gaat nu immers toch pas over zes maanden dood aan d’r kanker, in plaats van dat ze de afgelopen zomer al aan Corona was gestorven? Dáár hoor ik je niet over. Oh, ze kan nu geen behandeling krijgen voor d’r kanker? En ze gaat er binnenkort tóch aan dood? Omdat de ziekenhuizen klaar moeten zijn voor Corona? En ook omdat ze niet meer naar d’r dokter kan of naar het ziekenhuis durft? De lafbek! Maar daarvoor komt er nu ook een vaccin. Hugo heeft er al vast 300 miljoen van ingekocht. Ze moeten wel nog eerst gemáákt worden. Tjemig, wat is die man bij de les! Voor onze jaarlijkse griepprik bestaat dan wel geen enkele solide wetenschappelijke basis zie ik net, maar dat doen we toch ook al jaren braaf met zijn allen. Ik lees net zelfs dat de WHO toegeeft dat Corona niet gevaarlijker is dan de griep. Als het eerste schaap maar over de dam is, dan volgt de rest vanzelf. Ik dank die lieve Mark en Hugo voor hun inzet en zelfopoffering. Was ík maar zo. Zo’n geweldige jongens. Economie en cultuur plat. Horeca dicht. Ja, da’s wel jammer, maar ik kijk eerlijk gezegd tóch liever naar de t.v. Naar Boer zoekt Koe en naar die keigoede persconferenties van Mark met z’n OMT. Bèèèh!

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

2 gedachten over “Het schaap spreekt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven