Dranghek

De knusse gezelligheid van een dranghek

Ja, ja, daar zijn we weer met een nieuwe uitgave van ‘Oh, oh, Corona’. Deze week met een unieke 2020 ‘kamp’-ervaring in de vorm van een festival. Het festival was zonder twijfel onder zéér moeilijke omstandigheden georganiseerd (de ’vrijheid’ van dit en dit en dit mag niet en dat moet wél, etc.) en toch doorgezet om de mensen toch vooral maar wat ander vertier te geven dan jezelf vet mesten voor de tv terwijl je je favoriete programma ‘Boer zoekt Koe’ of ‘Mark zeurt Door’ bekijkt. Mijn welgemeende dank aan de organisatie van het festival. Hen treft absoluut geen blaam. 

Partij voor de Dieren

Maar hoe het festival uiteindelijk vorm kreeg zou evengoed wél kunnen leiden tot Kamervragen van de Partij voor de Dieren. Zij hangen namelijk de mening aan dat dieren niet langer onderworpen kunnen worden aan een zelfde soort behandeling als die wij ondergingen op het festival. Ik was al eerder op dit festival geweest, een paar jaar geleden. Het was toen super gezellig en beredruk. Enorm verschil. We hebben ons toen geweldig vermaakt. 

Kampbewaker

Dit keer moesten wij echter allereerst een half uur buiten het terrein wachten voordat we werden toegelaten tot het festival terrein. Dat ook nog eens door een hekwerk onzichtbaar was afgesloten van de buitenwereld. Er stonden meer mensen buiten te wachten dan er op het festivalterrein werden toegelaten. Dat festivalterrein was dus ongezellig leeg en bestond op de eerste plaats uit… dranghekken. Er waren zo te zien meer dranghekken dan mensen. Alle snack-tentjes waren hermetisch afgezonderd van de rest van het festivalterrein en omheind door… dranghekken. Daar moest je je eerst registreren bij een kampbewaker alvorens je eten kon bestellen. Ik vond de sfeer kortom het midden houden tussen een vluchtelingenkamp — hoe ik me zulks voorstel — en een wasstraat. Met de gezelligheid van een, u raadt het al, … dranghek! De beste vriend voor de die hard Corona adept!

Ondierlijk 

Ik ben ervan overtuigd dat dit festival met de beste bedoelingen door en voor de mensen is georganiseerd. De enigen die wij dan ook moeten ‘bedanken’ voor het uiteindelijke resultaat — door ze te arresteren wellicht — zijn Mark Rutte & Hugo de Jonge. Ons nationale cabaretduo met de serieuze ondertoon en de totale verkettering van alle humor binnen de 1,5 meter. Dat bleek hier eens te meer. En hoewel zij op andere wijze zonder twijfel de vluchteling zoveel mogelijk buiten de deur trachten te houden, slagen zij er nu toch ook heel erg in de vluchteling bij u in de buurt te brengen door de regelgeving die zij hebben opgesteld voor de huidige festivals. U kunt nu allemaal een unieke vluchteling ervaring hebben door het bijwonen van een festival bij u in de buurt. Nou ik persoonlijk vind dat echter vooral nogal mensonwaardig; nee, zelfs dieronwaardig. Ondierlijk. Maar wel apart met zo’n… dranghek.

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

2 gedachten over “Dranghek

  1. Ben je gaan loeien of knorren?
    Heerlijk om te lezen!
    Je hebt weer gelijk, knap zo als je het bij elkaar krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven