Snotneusbesluit

Elk besluit van het OMT heet vanaf nu een snotneusbesluit

Zo maar even wat Corona allerlei uit het ‘nieuwe abnormaal’. Allereerst las ik eergisteren op de NOS-site dat Rutte aan het woord zou komen (in de Tweede Kamer) over ‘coronabegroting’, besmettingen en de rechtstaat. Ik las per ongeluk dat hij het onder meer ging hebben over besmettingen van de rechtstaat. Zoals gestoord gedrag wel vaker besmettelijk pleegt te zijn, begrijpt u wel?

Gestoord gedrag

Om u hier een voorbeeld van te geven, de paniek onder onze bestuurders over de toename in het aantal Corona besmettingen (wat dat dan ook mag betekenen!) en de ‘maatregelen’ waartoe zij derhalve (?) menen te moeten besluiten, lijken ook besmettelijk te zijn voor een deel van het Nederlandse volk. Door de steun die deze mensen hieraan geven. En zo las ik gisteren ook bij de NOS dat de oppositiepartijen en ouderenorganisaties woedend zijn over het feit dat de mondkapjesrichtlijn van het RIVM voor de ouderenzorg deels gebaseerd was op schaarste. Volgens mij was deze richtlijn immers tot nog toe gebaseerd op waanzin, en daar hoorde ik niemand in de politiek over. Gestoord gedrag is dus blijkbaar besmettelijk. Maar weinigen vragen zich af waarom er überhaupt mondkapjes gedragen zouden móéten worden. Ik wacht nog steeds op de eerste Nederlandse politieke partij met ballen die echt niets moet hebben van al dat achterlijke Corona-gedoe. Of één enkel bedrijf dat de moed heeft voor een duidelijk tegengeluid in de reclame. Nee hoor, in plaats daarvan loopt iedereen netjes, laf en braafjes in de pas en spreekt het volk zalvend toe mét onze premier voorop: ‘… maar Corona is nog niet klaar met ons’.

Groepsimmuniteit

Nu we het toch weer over Corona hebben, ik las eergisteren eveneens een artikel waarin de professor en Brusselse specialist in infectieziekten Jean-Luc Gala aan het woord kwam. Aan de ene kant zei hij: ‘Er zijn wel degelijk meer gevallen. Het virus is veel meer aan het circuleren dan enkele weken terug. We zitten nu aan de 30.000 testen per dag (in België dus), maar het percentage positieve tests is niet gezakt. Integendeel, het stijgt ondertussen lichtjes. Dat is een indicatie dat er meer virus aan het circuleren is (…)’. Maar even later lees ik in hetzelfde artikel: ‘Momenteel stijgt het aantal besmettingen vooral bij jongere mensen’. De professor zegt daarover: ‘Dat is net goed, want dat draagt bij aan de groepsimmuniteit en dat hebben we nodig’. Daar heb ik Rutte nog nooit over horen praten. Ik heb hem sinds maart überhaupt nooit meer horen praten. Geen nieuws is goed nieuws, zeg ik maar, en luister dan naar wat muziek in plaats van naar één van zijn ’fameuze‘ persconferenties. 

Doemscenario

Door het nooit over groepsimmuniteit en andere relevante zaken te hebben, houdt Rutte zijn eigen boze Corona-wereld in stand en houdt krampachtig en overbodig vast aan het doemscenario van de eerste maanden. De enige statistiek die hij momenteel lijkt bij te houden is die van het aantal besmettingen. Hoewel er ondertussen zo véél meer bekend is dat van belang is. Nou, succes dan maar, zou ik zeggen!

Snotneusbesluit

Vandaag las ik overigens op de NOS-site dat het onderwijsveld verdeeld reageert op het ‘snotneusbesluit’. Weer zo’n voorbeeld dat laat zien hoe gestoord gedrag blijkbaar besmettelijk is. Wat ontdekte men, álle besluiten van het Outbreak Management Team bleken te zijn aangestoken en geïnfecteerd door het zo immens besmettelijke virus (oh, oh Corona!). Er kon niets anders worden gedaan dan alle beslissingen van het OMT vanaf nu snotneusbesluiten te noemen. Elke overeenkomst met bestaande personen, hun onvolwassenheid of gebrekkige intelligentie berust op pure toevalligheid. maar kan niettemin rekenen op ons volle begrip. Goedemiddag!

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven