Alleen samen…

Deze woorden kan ik de komende twintig jaar niet meer horen. Braken maar, wat mij betreft. Misbruik van een paar op zichzelf prima woorden. In werkelijkheid mag je namelijk eigenlijk steeds mínder samen. Oudjes mochten geen bezoek meer ontvangen en stierven van eenzaamheid (ik ken twee van zo’n gevallen zelfs uit mijn omgeving), niet meer dan … mensen mochten en mogen samen zijn in het park, er waren geen concerten meer (nu minimaal), er mogen minder mensen zijn in cafés, restaurants, op huwelijken en begrafenissen, etc. Maar daar zijn Rutte en de zijnen vooral sterk in geworden, mooie woorden en slap lullen. Zo noemen ze het bijvoorbeeld een ‘intellligente lockdown’ terwijl die eigenlijk wel eens superstom zou kunnen uitpakken, en ze hebben het iedere dag in elk reclameblokje op de radio, over ‘alleen sámen…’ terwijl je toch vooral eigenlijk in je uppie zou moeten thuisblijven. Rutte spreekt over het ‘nieuwe normaal’ terwijl het eigenlijk niets te maken heeft met normaal. We laten ons door hém toch niet voorschrijven hoe we met elkaar om willen gaan? Zelfs op familievlak heeft dit alles effect. Ik ben altijd al het buitenbeentje van de familie geweest maar inmiddels ben ik wellicht verworden tot een rabiate malloot die idiote conspiracy theorieën aanhangt, en wordt mogelijk daarom niet helemaal meer serieus genomen in deze. Ja, ja, samen…

écht samen

Statistieken

Anyway, ik heb vandaag maar eens wat cijfers opgezocht. Gewoon wat voorhanden was en wat ik kon plukken uit wat normale bronnen leken. Directe aanleiding daarvoor was een bericht dat ik las op de NOS nieuws-site. Het bericht ging over Zweden en daarin stond onder andere: ‘…en het land heeft beduidend meer doden dan de buurlanden.’ Ik dacht: ‘Oh, echt waar, is dat zo?’, en ik ben toen maar eens gaan zoeken op internet. Statistieken vertellen immers het ware verhaal, nietwaar? Rutte vertelt ook wel een verhaal en dat wordt ook veelal kritiekloos overgenomen door de media, maar dat zou wel eens een heel ander beeld kunnen scheppen. Ik heb willekeurig een aantal landen bekeken.

Zweden 

-Nauwelijks maatregelen, economie bleef draaien, cultuur ook, cafés en restaurants bleven open.

-10,23 miljoen inwoners.

-5821 Corona  doden.

-Dit komt neer op iets meer dan een halve promille.

Nederland

 -‘Intelligente’ lockdown, economie en cultuur plat, restaurants, cafés en scholen dicht en nu ’gekreupeld’.

-17,28 miljoen inwoners.

-6220 Corona doden (waarvan het zeer twijfelachtig is of deze allemaal stierven áán Corona in plaats van mét Corona; dit geldt trouwens voor alle landen).

-Dit ligt ergens tussen een derde promille en een halve promille. 

-Het CBS schat het werkelijke aantal doden door Corona trouwens hoger, tussen de 8500 en 11500. 

-Dat komt neer op een halve promille tot tweederde promille. 

-Wist u eigenlijk dat er in Nederland jáárlijks ruim 150.000 mensen sterven, waarvan ongeveer 50.000 oftewel bijna 3 promille aan kanker?

-was u ervan op de hoogte dat de oversterfte aan griep in de winter van 2017/2018 door het RIVM wordt geschat op 9444 doden?

Frankrijk 

-Strenge lockdown.

-66,99 miljoen inwoners.

-30.602 Corona doden.

-Wat neerkomt op ongeveer een halve promille.

Verenigde Staten

-Strenge lockdown.

-328 miljoen inwoners.

-183.000 Corona doden.

-Wat neerkomt op iets meer dan een halve promille.

Spanje 

-Strenge lockdown.

-46,94 miljoen inwoners.

-29.011 Corona doden.

-Wat neerkomt op iets meer dan een halve promille (gaap…het wordt een beetje saai).

Kanker

Is er dus reden voor paniek? Zéker niet, volgens mij. Strenge lockdown? Ongeveer een halve promille doden. Geen lockdown? Ongeveer een halve promille doden. Over het jaarlijkse aantal kankerdoden (50.000 doden in Nederland alleen!) zouden we ons misschien beter druk kunnen maken. Maar daar heb ik Rutte nog nooit over gehoord en daar gaat hij nu ook zeker niet moeilijk over doen. Hij wil rustig zijn biefstukje stroganoff kunnen eten tijdens zijn lunch afspraakjes met Hugo de Jonge. Kanker of geen kanker. Corona rules the world, volgens hen. De stumperds! 

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven