Brulaap

Ik ben content dat burgemeester Brulaap van Nijmegen heel blij is met het dringende advies van Rutte voor onze feestjes thuis. Dat doet me nog eens deugd. ‘Deze boodschap had wat mij betreft al een paar weken eerder mogen doorklinken’, oppert hij. Want, ‘Hoe we ons thuis, in de privésfeer, gedragen, daar zit werkelijk de kern van het probleem’. En daar zit natuurlijk wat in. 

Brulaap

Briljant beleid

Want burgemeester Brulaap en Rutte & de Jonge — ons nationale cabaretduo met de dreiging van de serieuze ondertoon en de totale verkettering van alle humor binnen de 1,5 meter — zouden graag zien dat we nu eindelijk eens ophouden met zomaar zelfstandig te denken. De overheid kan dat immers veel beter, weet u wel? Heeft U ook geen talloze voorbeelden van het gewoonweg briljánte beleid van de overheid in uw directe omgeving? We hebben daar ook prachtige voorbeelden van in de recente geschiedenis. Neem nu bijvoorbeeld 1940-1945. Een prachtige periode! Het Duitse volk wíst gewoon dat Joden slecht waren. Die vormden pas een werkelijk reële bedreiging, hè? Net zoals dat oh-zo-dodelijke virus nu. Daar kon je tenminste van op aan, van het Duitse volk toen. Daar viel weinig tegenstand meer van te verwachten. Net als van het onze nu. Beetje bij beetje de vrijheid inperken, dan kom je een heel eind. Dat ging toen knettergoed en zelfs óver de grenzen heen, zó ver ging dat. 

Makke schapen

Voor u gaat dit wellicht zelfs een beetje té ver: ‘nou, nou, wij, nuchtere Hollanders laten het toch nooit zo ver komen?’. Zoek dan maar de tien verschillen en tien overeenkomsten. Inmiddels zijn wij hier toch ook aardig op streek in onze makke-schapen-estafette. Maar voor dat laatste finale zetje zouden zij toch graag zien dat wij het zelfstandig denken helemaal aan de wilgen zouden hangen. In het kader van het nationaal belang zogezegd. Dat hebben zíj (het bovengenoemde trio) immers lang geleden zelf ook al gedaan. En bent u niet onder de indruk van hun creatieve vernuft? Oranje Boven! Verdorie, dat knalde er één, twee, drie, zó maar even uit!

AstraZeneca

We zouden dan ook wat kneedbaarder worden in de richtingen waarvan zij dat graag zouden zien. In de richting van al dat moois waartoe het opgeven van het gezond verstand toe kan leiden. Hoort u nou ook het paradijselijke Sovjetverleden niet? En de Goelag archipel? Hoe heerlijk kan het zijn je niet langer af te hoeven vragen: ‘Klopt dit eigenlijk wel?’. De tijd die je ermee wint voor bijvoorbeeld het kijken naar je favoriete real life soap op tv. ‘Oh, zitten we daar al middenin met alles d’r op en d’r aan, en spelen we er zelfs in mee?’ Anyway, als we ons niet gaan gedragen, gaat Rutte optreden, dreigt hij. ‘Jawohl, Herr General!’ Onze eigen Corona-bobo Feike Sijbesma heeft zijn broer Hans werken bij het Duitse AstraZeneca (het farmaceutisch bedrijf waar de Jonge miljoenen nog niet bestaande vaccins heeft besteld; op commissie-basis Hugo?) Deze Hans kan ons vast nog wel onderwijzen in de ’good old’ Duitse kadaver-discipline. Maar doet Rutte dan ook verzoeknummers tijdens zijn optreden? Ik zou zó graag nog eens het nummer Corona willen horen van de Blue Diamonds.

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven