Staatsgeheimen

jongensclub Paniek & Co

De jongensclub Paniek & Co ( overigens staatsgeheim nummer één) met in de hoofdrollen Rutte en de Jonge komt weer even langs om op t.v. te doen waar ze uitstekend in zijn: nationale bangmakerij en het vakkundig lamleggen van enig spontaan economisch en ander verkeer. Dat gebeurt dan waarschijnlijk onder het mom van smoes nummer 143 uit het Groot Smoezenboek: ‘de Tweede Golf komt eraan’. Het klinkt overigens onderhand allemaal een beetje als een derderangs Drs. P: ‘mensen, de boot is vól!’ Paniek & Co is dan ook geweigerd op te treden op het Cameretten Festival, dat overigens toch niet doorging dit jaar.

Angsthazerij

Dat bangmaken is inmiddels wèl ’verheven‘ tot exacte wetenschap. En dat beheersen deze heren tot in de finesses. Het heeft helaas allemaal weinig meer te  maken met de wetenschap rond virussen, immuniteit, en dergelijke. Nee, verre van. Ze hebben ons inmiddels zó gek gemaakt met hun hele flauwekul van Nationale Angsthazerij (overigens een uiterst middelmatig fokbedrijf van virussen), dat ze het inmiddels alleen maar hoeven te hebben over een ‘toename van besmettingen’ en de angsthermometer knalt omhoog. En dan gaan we vervolgens als makke schapen met een masker op of luier tegen het plassen of iets dergelijks voor de mond, de boot op of het OV in. Of we doen hetzelfde met zwemvliezen of condoom, als Mark het lief en bezorgd vraagt. Ikzelf zou het wel toejuichen als ik tussen al die (saaie) maskers een volledig duikerspak (mèt snorkel graag) mocht ontdekken. Dat krijgt van mij zó de Oscar voor Beste Kostuums. 

Schapen houding

Wat mij overigens nog het meeste angst heeft aangejaagd tijdens dit verder inmiddels toch wel geinige Corona gebeuren (het heeft toch ook wel weer iets heel gek kneuterigs, dat wat eigenlijk een enorm uit de klauwen gelopen forse-griep aanpak is) is de slappe schapen houding van de gemiddelde Nederlander. Beetje slap gelul van een bobo en we zijn blijkbaar zonder veel dralen bereid om wat dan ook te doen. Ik persoonlijk luister al maanden geen nieuws of reclame meer.  Mag ik even braken van de hoeveelheid goedgelovigheid die veel Nederlanders aan de dag leggen en dan ook even snel van het ‘samen lossen we het wel op’? Ik was altijd een beetje trots op ons Nederlanders. Wij laten ons geen oor aannaaien, dacht ik fier. Nou daar ben ik inmiddels wel flink van teruggekomen. Premier Rutte hoeft maar te roepen: ‘Pas op mensen, de Tweede Golf komt eraan’ en we laten ons apathisch de duimschroeven weer verder aandraaien. Geen bewijs of onderbouwing zijn nodig voor zijn gejammer, niets van dat alles. Hij roept ‘besmettingen’ en we hoeven verder niets meer te weten. Maar laten ons dan wèl als schapen jolijtig naar de slachtbank voeren, onderwijl blatend over hippe mondmaskers en over ‘die meneer daar net kwam te  dicht bij’. We hoeven niet eens meer te weten wat het eigenlijk betekent, die toename in de besmettingen. Nee, wat het verband daarmee eigenlijk is met Corona (staatsgeheim nummer twee) laat ons Siberisch. Maar afgezien van het volksdansje dat we voor Rutte & Co opvoeren, laat het ons allemaal misschien sowieso wel koud en gaan we gewoon ons gang.

AstraZeneca

Dan wou ik het als afsluiter even hebben over Zere Neus Feike Sijbesma, de door Hugo de Jonge benoemde Nationale Coronagezant. Nu even Zere Neus mensen. Feike zèlf heeft een geschat jaarinkomen van zo’n 2.000.000 Euro, dus die is hoogstwaarschijnlijk bríljant. Diens broer, Hans Sijbesma, is president van AstraZeneca Duitsland. En zonder twijfel ook een groot strateeg. AstraZeneca is een farmaceutisch bedrijf waarmee de Jonge onlangs toevallig (?) een overeenkomst sloot voor de levering van miljoenen nog niet bestaande vaccins. Op de valreep dan nóg een staatsgeheim. Spannend hè, allemaal?

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

2 gedachten over “Staatsgeheimen

  1. Heerlijk ontspannen bij de koffie!
    Hoe krijg je het bij elkaar?
    Geweldig, heb genoten!
    Groetjes, R!A

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven