Meneer de president, slaap zacht

Ik las vandaag dat Rutte wat vindt van medische mondkapjes in de trein. Erg interessant allemaal (gaap). ‘Het is toegestaan, maar we willen het niet’. Daar. Da’s pas duidelijke taal. Dat vond ie dus. De subtiliteit, waar haalt hij het vandaan! Ikzelf weiger consequent te kijken naar zijn inmiddels fameuze persconferenties. Of überhaupt maar het nieuws aan te horen vandaag de dag. Of naar de reclames te luisteren waarin tegenwoordig met zo’n ernst en plechtstatigheid gesproken wordt alsof mijn oma zojuist overleden is en wij allemaal dus zachtjes moeten praten. Angst, angst, angst. Echt het ergste virus dat er volgens mij momenteel massaal verspreid wordt. En daar bestaat ook al geen mondkapje voor. Alleen maar mediastilte. En de uitknop op uw toestel.

Meneer de president, slaap zacht

Mondkapjes en pleepapier

Er was blijkbaar eveneens een bijzonder slappe discussie over trein mondkapjes in de Tweede Kamer. Of we al dan niet medische mondkapjes moeten toestaan in de trein. In plaats van dat er over gesproken werd of die niet-medische mondkapjes in de trein verplicht stellen sowieso al geen grote flauwekul is. Moeten we trouwens ook weer niet eens pleepapier gaan hamsteren?

Milieuproblematiek

Het doet mij allemaal een beetje denken aan Greenpeace en andere milieubeschermingsorganisaties en hun zogenaamde ‘experts’. Zij mogen dan wél allerlei leuke en mediagenieke tips hebben over hoe jij zuinig kunt douchen maar ze praten totaal niet over de verreweg grootste vervuiler van allemaal. De grootste oorzaak van boskap, de grootste verbruiker van water, enz. Wat dus de veeteelt is. Moet u maar eens even onderzoeken hoeveel liter water uw hamburger van vandaag eerder wel niet gedronken heeft vóórdat hij bij u op het bord belandde, om maar eens wat te noemen. ‘Daar gaan we het vandaag niet over hebben mevrouwtje, maar ik wou het er wél even over hebben hoe u zuiniger kunt douchen’. En dat terwijl jij twee maanden kunt douchen van wat één hamburger aan water achter zijn kiezen heeft. Maar ja, je moet de mensen niet aan hun eten komen, hè? En dus werd er subiet maar een heel andere en populairdere oorzaak voor de milieuproblematiek bedacht. Zo werkt dat dus blijkbaar in de grote mensenwereld. Een kneedbare werkelijkheid. Experts kunnen ook slap lullen, wist u dat al?

Immuunsysteem

Waarom hebben ze het in de Tweede Kamer niet over Zweden waar het zonder lock-down helemaal niet slechter gaat dan bij ons of in de V.S.? Of over landen met veel ‘open lucht’ of ventilatie waar er blijkbaar veel minder problemen voorkomen dan bij de stilstaande lucht van onze ziekenhuizen, om maar eens wat te noemen. Nee, in plaats daarvan zwetsen wij maar uit ten treure over mondkapjes, thuisblijven en 1,5 meter afstand houden. Niet eens over massaal en goed testen. En je immuunsysteem ondersteunen. En dat zijn dan onze experts en degenen die hen bij de les moeten houden. Maar wij gaan straks wél de rekeningen betalen van onze belastingcenten.

Slaap zacht

Nou, alert optreden gebeurt ondanks alle paniek die enthousiast en met verve gezaaid wordt, al lang niet meer. Vooral niet, zou ik willen zeggen. Er moet liever niemand diep en kritisch na gaan denken. Rest mij samen met Boudewijn de Groot die dat met vooruitziende blik al veel eerder deed, nog onze premier Rutte die toch zo zijn best doet (ja, hij doet het ook prima in de peilingen dus we zijn allemaal een beetje schuldig), het volgende toe te wensen. ‘Meneer de president (u ben toch ook een soort van president), slaap zacht’.

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

2 gedachten over “Meneer de president, slaap zacht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven