Waarheid

Monteur

Er was een monteur op bezoek. Natuurlijk niet op bezoek, maar om iets te doen. Hij was de zoveelste. Deze meneer monteerde een nieuwe rugleuning op mijn douchestoel. Ik blij natuurlijk. Na een paar weken van kwelling bij het zitten met de vervang-rugleuning. Amnesty-waardig, was mijn mening. Betrof het eigenlijk geen schending van mijn mensenrechten? 

Haverklap

We vroegen hem naderhand ook nog even advies over mijn andere rolstoel. Mijn elektrische. Daar had ik sinds de zomer ook al om de haverklap mysterieuze problemen mee. En daarvoor heb ik ook al heel wat monteurs over de vloer gehad. Onder andere op zondagen. Mijn rolstoel viel dan veelal plotsklaps helemaal uit zonder dat ik er ook maar enig zicht op had waardoor dat werd veroorzaakt. Mijn rolstoel was zelfs voor een paar dagen opgehaald om het probleem op te lossen in hun werkplaats. Ik kreeg toen een leen rolstoel. Gemaakt voor tere, kleine oude vrouwtjes, niet voor een vent van twee meter, die zijn rolstoel het liefst opgevoerd zou zien worden en die graag als een gehandicapte imbeciel door Amsterdam zou willen racen. De rolstoel werd zelfs verschillende keren doorgemeten en aan de laptop gelegd als betrof het een hartpatiënt. Alle maatregelen tot nog toe mochten echter totaal niet baten. Telkens weer zag ik tot mijn verbijstering die vermaledijde storingsmelding oplichten. En dan had mijn rolstoel er weer eens meedogenloos de brui aan gegeven. Veelal gebeurde dat ook op de meest ongeschikte momenten. Bij de huisarts, tijdens een lunch midden in de stad, etc. 

Mysterie

Tot onze grote opluchting deed ie het dan ook veelal op de meest ongeschikte momenten weer wél, en sinds de afgelopen week leken we hem ook weer goed aan de praat te kunnen krijgen met uiteindelijk minimaal tijdsverlies. Maar het bleef toch eigenlijk één bijzonder groot, uiterst vervelend en verbijsterend mysterie. Wat was er nou toch eigenlijk aan de hand? Alle acties tot dan toe hadden ons ook maar geen fractie dichter bij de waarheid gebracht. Tot nu dan.

Seconden

De monteur die we om advies gevraagd hadden frommelde ruim gerekend zo’n 3 seconden aan mijn rolstoel. Al dan niet samen met mijn zorgverlener van het moment werd er vervolgens geconstateerd dat er een kapje rond een lampje losschoot omdat de schroefjes die het op zijn plek moesten houden dolgedraaid waren, en de monteur zei dat dat losschieten dan een storingsmelding en die duivelse black-out zou opleveren. Hij zou een nieuw kapje gaan bestellen, en ik liet het oude met wat tape op zijn plek houden totdat dat nieuwe kapje geïnstalleerd zou zijn. Ik heb er sindsdien geen enkel probleem meer mee gehad. Sterker nog, ik realiseerde me waarom mijn rolstoel in een aantal gevallen in storing was gegaan. Uiterst interessant hoe de waarheid kan leiden tot ingrijpende veranderingen en grote opluchting. Alle oorzaken die ik tot nog toe had bedacht (en ik heb me toch een fantasie!) waren ingewikkeld, hadden er niks mee te maken en louter ingebeeld. Zíj (de eerdere monteurs) hadden niks bedacht, en dat werkte evenmin. Louter noeste arbeid, ins Blaue hinein. De simpelheid van de oplossing, de dingen die ik me realiseerde als gevolg daarvan, de volslagen andere situatie die er nu plots ontstond waarin ik totaal geen problemen meer had met mijn rolstoel, dat alles was verbluffend. De monteur ging ondertussen naar de volgende klant alsof er niets gebeurd was. Hij had er totaal geen weet van dat hij de hemelpoort toch maar mooi wél op een kier had gezet. Voor mij? De ketter? Nee toch?

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

2 gedachten over “Waarheid

  1. Wat een gedoe!
    Blij dat hij het euvel gevonden heeft.
    Bedankt voor het smeuïge verhaal!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven