Druk

Ik heb het eigenlijk wel druk. Met het beperkte energiebudget dat mijn lichaam mij daartoe ter beschikking stelt. Mag ik dat zomaar zeggen zonder dat er sancties uwerzijds dreigen? Misschien vindt u het wel belachelijk klinken uit de mond van iemand die fultime is afgekeurd. Ik durf het zélf eigenlijk niet eens volmondig als zodanig te bestempelen. Vroeger deed ik tenminste nog eens écht wat. Fultime job, een liefdesleven waar af en toe de vonken vanaf spatten, frequent vrijwilligerswerk, regelmatige studie. Dát was nog eens druk. Maar nu? Kinderspel, toch?

Spelenderwijs

Daar komt het eigenlijk misschien wel op neer. Het ‘moeten’ is veelal met de noorderzon uit mijn dagelijkse bestaan vertrokken. Behalve dat ik vier keer wekelijks de fysiotherapeut of logopediste over de vloer heb om mee te oefenen en ik daarnaast tegenwoordig het maandschema voor mijn verzorging zélf in elkaar draai, stellen mijn bezigheden vandaag de dag niet zoveel meer voor. De dingen die ik hiervoor noem zijn namelijk de weinige vaste verplichtingen die nog als werk bestempeld zouden kunnen worden. Ik houd vanzelfsprekend (en ‘spelenderwijs’) ook in de gaten hoe mijn verzorging loopt, en corrigeer die waar nodig of als er iets de spuigaten uit dreigt te lopen. Dat gaat me vrij gemakkelijk af en mag met goed fatsoen eigenlijk al geen werk meer genoemd worden. Niet echt spannend.

Experimenteer

Daarnaast kook ik vrij veel, en experimenteer nogal eens wat daarin. Ik combineer meerdere recepten tot ijzersterke ‘nieuwe’ vondsten. De culinaire fusion van vandaag? Verder schrijf ik af en toe en momenteel dan vooral aan een Engelse autobiografie met nogal wat overduidelijke leugens daarin (zelfs op niet-ingewijden zullen sommige passages bijzonder ongeloofwaardig overkomen). Misschien valt het nog het best te omschrijven als een magisch-realistische autobiografie (als die al bestaat), om nog maar eens de subtiele grens tussen fantasie en werkelijkheid te onderstrepen die ik altijd al gekend heb, of die ik in elk geval als nogal smal veronderstel. Maar dit zijn dan overigens wel regelrecht frontale leugens, want dat is ook wel eens lekker. Zo verwachtte ik bijvoorbeeld eigenlijk een poosje dat mijn speelgoedtijger elk moment van de kast zou kunnen springen of ik zou daar in elk geval niet al te vreemd van hebben opgekeken. Ondertussen beweegt ie geen ene moer, dat dan ook wel weer. Om maar aan te geven dat ik niet aan hallucinaties lijd, mocht u dat nu gaan denken.

Au pair

Ik heb de afgelopen weken ook een aantal sollicitatiegesprekken met potentiële zorgverleensters gevoerd. En ik ben ook nogal druk geweest met mijn eigen au pair- en met het buurt zorg au pair gebeuren. Een experiment dat we binnenkort met een paar gehandicapten en een paar au pairs hier in de buurt willen gaan runnen. Ik heb míjn dingen gedaan om er de vaart in te houden en te krijgen.

Apple pen

Verder heb ik vorige maand een Apple pen gekocht. De verkoper vertelde mij toen dat hij er onlangs zélf een verworven had en dat hij sindsdien heel druk was met Procreate, een teken app. Ik had daar nog nooit van gehoord. Maar enkele weken later ben ik daar inmiddels een cursus in begonnen met de bedoeling om meer te weten te komen over de ins en outs ervan. Het gifje (een afbeelding op de computer of de smarphone die beweegt) bovenaan dit stukje is één van de opdrachten die ik tot nog toe heb uitgewerkt.

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven