Buurt zorg au pair

Ed met care au pair

We zijn vorige week vrij plots in een stroomversnelling terecht gekomen met ons buurt au pair gebeuren. Anderhalve week geleden hadden we nog vergaderd met ons vijven, de vaste kern, toen we vorige week plots te horen kregen dat er nu daadwerkelijk een woning beschikbaar is voor de buurt zorg au pairs en dat dat appartement ook nog eens zo spoedig mogelijk gevuld diende te worden.

Werk

Fantastisch nieuws natuurlijk al kwam er direct ook wel een tamelijk geweldige berg werk op ons af van dingen die dan ook nog eens eigenlijk gisteren al gebeurd hadden moeten zijn. Mij duizelt het in elk geval al pretty much en een van de andere gehandicapte deelnemers aan dit experiment lichtte in een mail toe hoe zijn week sowieso al voor tien dagen gevuld was zonder dit alles. Een stichting in het leven roepen, een advertentie opstellen, wat staat er tegenover aan salaris, op papier zetten wat er bij iedere deelnemer aan zorg geleverd moet worden, inrichting, roosters en beleidsregels voor het appartement, passeerden allemaal de revue al de afgelopen week. En veel van die dingen bevinden zich nog in het beginstadium en moeten nog verder uitgewerkt of aan de slag geslingerd worden. Buffelen dus.

EU only

Er werd in der haast een advertentie in elkaar gezet zonder dat we überhaupt zélf op de hoogte waren van alle ins en outs. De eerste reacties zijn binnen, ook uit Afrika en de Filipijnen, hoewel er duidelijk ‘EU only’ in de advertentie stond. En het extra werk aan afzeggingen gedaan. Inmiddels zijn we weer een week verder en het idee dat me oorspronkelijk voor ogen stond, begint nu toch langzamerhand en al doende vaste vorm te krijgen. Ik zie het voor mijn ogen langzamerhand ontstaan. In één week tijd eigenlijk. Geweldig.

De eerste steen

Ik kan me voorstellen dat we over een aantal weken echt gaan beginnen met naast ons een stel levenslustige en blijmoedige zorg au pairs die ons zorg gaan leveren en van dit experiment écht een succes willen maken. En dat daarmee de eerste steen gelegd wordt van een bouwwerk dat de inrichting van de zorg in Nederland daadwerkelijk een ander aanzien kan geven.

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

2 gedachten over “Buurt zorg au pair

  1. Het gaat dus echt van start!
    Geweldig, succes met regelen.
    Ben benieuwd hoe het straks bevalt!

    1. Ja, het is nu wel in een stroomversnelling gekomen. Voor mij zal er niet zo heel veel veranderen denk/hoop ik.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven