Vlees vervangen

Ik lees op de NOS-site dat vleesvervangers steeds populairder worden. Er wordt o.a. over gezegd dat het producenten steeds beter lukt om de smaak en structuur van echt vlees na te bootsen. Ik kan dat alleen maar onderschrijven.

Veganistisch patatje kapsalon

Veganistisch

Zoals u waarschijnlijk wel weet ben ik alweer een poosje veganistisch. Dat bevalt me eigenlijk prima. Ik meen geloof ik wel te kunnen stellen dat ik nog nooit zo lekker gegeten heb als tegenwoordig, alhoewel het in deze niet meevalt om vroeger met nu te vergelijken. Ook tafel ik volgens mijn onbescheiden mening zeer gevarieerd, wat u misschien zou verbazen. Ik heb momenteel zoveel lekkere recepten dat er een aantal hiervan min of meer weer noodgedwongen in de vergetelheid raken. Ik denk vaak: dit was écht mijn lekkerste maaltijd ooit. Om dat dan vervolgens een paar dagen later in de week weer te denken, etc. 

Vleesvervangers

Ik ben sinds ik veganistisch ben de afgelopen tijd ook flink op zoek gegaan naar vleesvervangers. Niet omdat ik dat zo mis (vlees), helemaal niet. Maar ik zie ze (de vleesvervangers) meer als oplossing voor een snelle maaltijd of een snack tussendoor. Wat ik zonder dat ik daar veel moeite voor hoefde te doen wist te vinden, heeft me verbaasd. Zo eet ik tegenwoordig vaker veganistische bitterballen of kroketten met mosterd dan vroeger toen ik nog een vleeseter was. Ze (de vleesvervangers) zijn beter dan het vleesgeworden origineel! Of ik draai snel een Aziatische maaltijd in elkaar met nep gamba’s. Maar die zijn desalniettemin wel bedrieglijk echt! Of ik maak een heerlijke tonijnsalade. Maar nu met een plantaardige tonijn, de zogenaamde petunia.

Patatje

Maar zoals ik al zei, dit is vooral voor de snack of voor een street-food-achtige snelle hap. Over snelle hap gesproken: ook patat heeft nog nooit zo lekker gesmaakt als tegenwoordig. Patatje kapsalon maar dan veganistisch. Daar gaat mijn weinige haar acuut van in model staan.

Maduro

Op dezelfde NOS-site lees ik diezelfde dag over de al maar voortdurende onhoudbare situatie in Venezuela. Tot couppoging aan toe, hoor ik vandaag, die dan al dan niet geslaagd zou zijn. U zal zich wellicht afvragen wat het verband is met het voorgaande. Wel, wat ik vooralsnog mis in mijn dieet is een vleesvervanger voor Maduro. Het wil vooralsnog steeds maar niet lukken om die unieke combinatie van machtswellustige dommigheid van met het geld van Columbianen koop ik hoge legerofficieren want dan kan ik altijd blijven schreeuwen dat ik gelijk heb te vangen in een vleesvervanger. Mag ik ondanks dat ik over het algemeen lekker eet dan nu toch even braken?

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven