American Dream

Grensmuur

Bent u ook al helemaal getrumpt door de fratsen van de Amerikaanse president die – niet geheel toevallig – model heeft gestaan voor deze uitdrukking die hij bovendien elke dag opnieuw weer met volle overgave nieuw leven in blaast? Ik merk zélf dat ik er inmiddels een beetje murw voor ben geworden, telkens weer een ander geintje waar hij om de paar dagen mee komt en het nieuws wat ik daar dan over lees. Ik ben er zogezegd een beetje doof voor geworden, alsof het een soort pijn is die maar aan blijft houden. Daar gaat na verloop van tijd ook de scherpte een beetje vanaf, hè? Mag ik hem een chronische pijn noemen? Voor sommigen is hij wellicht een blessing, maar tegelijkertijd doet hij mij toch altijd vooral een beetje zeer. Zullen we dat dan maar combineren en het houden op een lekkere pijn? In ieder geval zou ik het werkwoord trumpen willen definiëren als het overbelasten van iemands zintuigen – van murw gemaakt tot een zekere overgevoeligheid (oh nee, niet híj weer) of lichte afgestompheid – tengevolge van de (voorgenomen) stappen die president Trump meent moeten maken To Make America Great Again.

Nu lees ik weer dat er in de VS een shutdown onafwendbaar is omdat hij (Trump) de begroting afkeurde aangezien daarin niet de uitgave van enkele miljarden was opgenomen voor de bouw van een grensmuur tussen de VS en Mexico (let op de dubbele ontkenning mijnheer de president). De Democraten weigeren dat namelijk terug te zien op de begroting, of ze vinden dat bedrag te hoog. Daardoor moeten er nu dus een aantal overheidsdiensten sluiten omdat er geen geld meer voor is. Mij valt vooral de kracht op, het geweld bijna, waarmee hij het immigranten-probleem voor de VS wil ontkennen of de kop in wil drukken. Buiten de deur probeert houden. Aan de andere kant van die hoge muur, waar nu dus geen geld voor wordt vrijgemaakt in deze begroting.

Aanvragen

In een ander nieuwsbericht las ik dat hij immigranten het recht wilde ontnemen dat ze asiel mógen aanvragen in de VS. Wat overigens door het Hooggerechtshof in de VS werd verworpen. Maar let ook hierbij op de kracht waarmee hij probeert om zelfs het bestaan van dit probleem buiten de Amerikaanse deur probeert te houden. Hij wil er simpelweg niet door lastig gevallen worden. Dat begrijp ik overigens, ik vind het óók best een netelige kwestie.

American Dream

Maar misschien wordt het binnenkort wel illegaal om überhaupt een asielzoeker te zíjn. En weg te wíllen uit je land omdat je denkt daarin niet te kunnen overleven. Misschien kun je daar in de VS dan zelfs een levenslange gevangenisstraf voor krijgen, die wellicht onbedoeld nog een hit blijkt te worden onder de asielzoekers. Mensen die er reikhalzend naar uitzien om hiertoe veroordeeld te worden. Joepie, ik heb levenslang gekregen! Eindelijk naar Amerika! Tijd voor míjn American Dream! Asielzoekers die zichzelf maar in bosjes gaan aangeven om hún portie levenslang te kunnen opeisen. Ik draaf nu waarschijnlijk een beetje door hè, maar u begrijpt mijn punt vast wel (als er al een is).

Brievenbus

Misschien kunnen wij de goede man met zijn allen een steuntje in de rug geven door collectief onze brievenbus in of vol beton te storten om de postbode duidelijk te maken dat wij geen rekeningen meer willen ontvangen. Pakken we dát probleem ook bij de wortel aan. Het leven is immers al duur genoeg. Trumps immigranten probleem is een beetje van dezelfde orde van grootte.

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven