Lachen

Narcotica

Ik weet niet of u het gelezen heeft. VDL Nedcar laat hun personeel checken op drugs en alcohol. Die moeten in een potje plassen of wangslijm afgeven. En die personeelsleden worden ook besnuffeld door speciaal op narcotica getrainde honden.

Sciencefiction

Ik vond het nogal van de gekke dat dit nodig is. Een gegeven uit een soort derderangs sciencefiction film over een verloederde samenleving. Maar op zich vind ik dit nog niet zo héél interessant. Drugs ontdoen mensen van de eigenschappen en de dingen die hun juist aantrekkelijk maken wat mij betreft. Je kunt niet op eigen kracht zorgen voor de nodige commotie in je leven? Saai hoor, bepaald geen prestatie om trots op te zijn. Interessanter vind ik dat er mensen zijn die zich afvragen of dat wel mag.

Wetgeving

Privacy van het personeel is blijkbaar een kostbaar goed, en dat begrijp ik ook zeker wel, maar kostbaarder dan de veiligheid van collega’s? Het bedrijf blijft ondertussen, of aan de andere kant (hoe u het maar lezen wilt) wél verantwoordelijk voor de veiligheid. Het bedrijf dus in elk geval wél, de werknemers blijkbaar niet, of minder. Er wordt ook gezegd dat wetgeving om te kunnen controleren of werknemers onder invloed zijn van het een of het ander, hard nodig is. Dat lijkt mij ook.

Steekproef

Nog interessanter vind ik het dat er uit een steekproef (?) onder 300 (van de 7000) werknemers van VDL Nedcar bleek dat meer dan de helft onder invloed was. Ho, ho, eens even. Je máákt dan misschien wel een auto onder invloed als zo’n beschonken, rokende, slikkende, spuitende en/of snuivende werknemer, maar dat betekent nog niet dat je er ook onder invloed in rijdt. Je mag als drugstester dan wel wat wangslijm afnemen of mensen laten plassen in een potje, maar je moet ze dus niet laten blazen, als ware het een alcoholcontrole. Die ‘onder invloed’ mensen zijn misschien nog zelfs wel van mening dat er niets mis is met hun aanpak, en voelen zich misschien zelfs wel de Bob van de Nederlandse autoindustrie.

Lachgas

Ik las ook dat Nederlandse markt inmiddels wordt overspoeld door buitenlands lachgas: in 2016 720.000 kilo, en in 2018 al meer dan 1,2 miljoen kilo. Ik weet niet of er een verband bestaat met hetgeen ik u hierboven vertelde over onder invloed zijn op de werkvloer. Misschien gaat een gedeelte van dat lachgas wel naar de zich kapot lachende werknemers van VDL Nedcar. Ondanks dat het er toch alle schijn van heeft dat veel van die werknemers hun werk blijkbaar zó vervelend vinden dat ze dit alleen onder invloed van de een of andere narcose denken te kunnen doen.

Gieren

Ik heb persoonlijk namelijk geen toename kunnen constateren in het lachen, gieren, brullen om me heen, hoogstens bij mezelf (maar dat is vrij pathologisch). Maar aangezien ik het uitgaansleven niet langer frequenteer, mis ik wellicht de plotse grote lol aldaar, en vliegen de lachgas patronen daar inmiddels wel door de lucht. Maar als u nu binnenkort een lachgas patroon in uw auto vindt en u daarbij ook geen zwaar puberende zoon heeft die daarvoor verantwoordelijk zou kunnen zijn, zou ik die patroon even retourneren bij voornoemd bedrijf. De werknemer heeft wellicht nog recht op statiegeld. Om je dood te lachen!

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven