Boomerang

Ik las van de week dat Trump de persverklaring over zijn ‘uitstekende’ gezondheid zélf aan zijn arts heeft gedicteerd. Dit is interessant om meerdere redenen. Allereerst vraag je je natuurlijk af hoe het wérkelijk met zijn gezondheid gesteld is, want zo’n uitspraak moet je in zo’n geval toch louter beschouwen als promotiemateriaal. De gezondheid van Hillary was natuurlijk abominabel en – tjongejonge – wat was die van hem goed. Dat soort werk. Maar verder is het ook interessant omdat het een nogal ander (?) en misschien wel tegengesteld of zelfs boomerang-achtig licht werpt op zijn uitspraken over Fake News, vind ik.

Uitgevreten

Ik heb geleerd dat wanneer je steeds maar klaagt over wat iemand je allemaal heeft aangedaan en hoe de hele wereld alsmaar tegen je is i.p.v. er daarnaast ook effectief tegen op te treden, dit gezien kán worden als een aanwijzing voor wat jij zélf fout hebt gedaan of uitgevreten. ‘Heb jij zélf eens zoiets gedaan?’, zou dan bijvoorbeeld een goede vraag zijn. Of in Trumps geval: ‘heb jij zélf ooit Fake News verspreid?’.

Stormy Daniels

Het beantwoorden van deze vraag zou enkele zeer interessante antwoorden kunnen opleveren. Over zijn werkelijke medische toestand, over Stormy Daniels (de zaak met de zeer rondborstige prostituee waarmee hij een slippertje zou hebben gemaakt en die nu uit haar boezem is geklapt – is gaan praten – en waarover vandaag trouwens door Trumps huidige advocaat – Giuliani – bekend gemaakt is dat Trump zijn advocaat destijds tóch de 130000 dollar hiervoor zou hebben terugbetaald. Dit is inmiddels door Trump weer als onjuist bestempeld. Rommelig? Tja..), over het ‘grab ‘em by the pussy’-verhaal, enz. Om zo maar eens een paar zaken te noemen.

Geblaf

Want één ding is duidelijk: met dit verzonnen verhaal over zijn blakende gezondheid, die natuurlijk die van alle eerdere presidenten zou overtreffen (bescheidenheid is Trump ook vreemd in zijn zelfverzonnen geleuter), is mogelijk slechts het topje van de ijsberg naar boven gekomen over zijn eigen Fake News, over hoe hij getracht heeft het beeld dat er over hem heerst in de media en in de publieke opinie  te manipuleren. Daar weet ík natuurlijk ook het fijne niet van (omdat hij er immers niet open over is), maar zijn getier tegen de media, zijn voortdurende geblaf over Fake News, alsmede die bekendmaking van zijn arts dat Trump de persverklaring over zijn medische gezondheid zélf aan die man heeft gedicteerd, doen wel het ergste vermoeden.

Schuimbekt

Hij schuimbekt mij teveel over Fake News. De nadruk van de media op negatief nieuws lijkt me natuurlijk wél enorm, en er zal ook wel zout gelegd worden op iedere staart, evenmin zal er veel oog zijn voor de intentie waarmee iemand iets doet, en ook zal het sensatie-aspect wel een overwegende rol spelen, zeker bij hem. Maar desalniettemin zijn er bij de nieuwsgaring elke dag volgens mij toch wel heel wat integere mensen betrokken. En dit te pas en te onpas maar afdoen als Fake News, lijkt me een beetje kort door de bocht en meer iets zeggen over Trump zélf. Ik meen ook iets gelezen te hebben in de trant van dat hij met zijn gestel theoretisch wel 200 jaar oud zou kunnen worden (weliswaar door hemzelf geschreven, maar toch indrukwekkend),  en – zo ken ik er zelf ook nog wel een – tevens heb ik gehoord dat Trump zelfs zó gezond is dat hij inmiddels is genomineerd voor de US afvaardiging die meestrijdt op de volgende Olympische Spelen. Trump doet dan naar horen zeggen (Fake News!) mee aan de 800m brulaap. Goedemiddag!

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven