Limoentaart

Houdt u van lekkere dingen maken? Ik ook. En bent u meer van starten, veranderen of stoppen? Ik zelf ben op de eerste plaats meer van veranderen. Iemand kan ook heel goed zijn in dingen starten – zoals bijvoorbeeld een kunstenaar, of een directeur van een bedrijf – en weer minder in andere. Maar ook in stoppen kan iemand vooral goed zijn – bijvoorbeeld een politieagent – terwijl iemand anders daar juist heel slecht in kan zijn. Ik ken een kunstenaar die een beeld heeft ontworpen dat is aangekocht door een gemeente (starten). Maar het beeld bestaat louter nog op papier en misschien nog ook in de vorm van een kleine klei-maquette. Hij heeft een vriend van mij gevraagd hier een groot gietklaar (zodat er een bronzen beeld van gegoten kan worden) en piepschuimen model van te maken (veranderen). En dan kan de bronsgieter er een bronzen beeld van maken. Daar is mijn vriend nu net mee klaar.

Recepten

Qua recepten houdt het voor mij in dat ik een recept zoek dat ik lekker vind, dat ik dan naar believen verander. Totdat het volgens mij perfect is. De (in míjn ogen) flauwekul laat ik weg, ik probeer het een paar keer, ik maak het op de makkelijkst mogelijke wijze, enz. Maar ik heb het me dan ondertussen toch helemaal eigen gemaakt, of vindt u van niet? Vindt u het nog steeds jatwerk? Oordeel zelf.

Limoentaart

Ingrediënten voor de bodem:
480 gram rauwe cashewnoten
2 eetlepels vrij zachte kokosolie
120 gram geraspte kokos
240 gram dadels (zonder pit)
2 eetlepels vers geperst limoensap
1 theelepel vanillesuiker
Snufje zout

Ingrediënten voor de vulling:
2 avocado’s
2 eetlepels geraspte limoenschil
3 eetlepels vers geperst limoensap
1 kleine theelepel kuzu (bindmiddel, waardoor de vulling gemakkelijker opstijft)
4 eetlepels agave- of kokossiroop (of een andere alternatieve suikersiroop)
1 theelepel vanillesuiker
Snufje zout

Bodem

Stop de cashewnoten en de geraspte kokos in de keukenmachine en maal deze (maar niet te fijn). Voeg de overige ingrediënten voor de bodem toe en maal deze (maar het moet nog steeds vrij grofkorrelig blijven) tot een kleverig mengsel. Schep dit mengsel in een bakblik van ongeveer 20 cm doorsnede (en zo’n 9 cm hoog), en druk dit aan (maar ook weer niet al te stevig) met een rubber spatel of  met uw vingers. De structuur: het moet dan wel een bodem zijn, maar ook een beetje grofkorrelig en chewy. Zet dit bakblik in de vriezer terwijl u verder gaat aan de vulling.

Vulling

Stop alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en pureer dit tot een glad en romig mengsel. Schep dit mengsel op de bodem die u tot net in de vriezer had liggen, strijk het glad, en zet het bakblik weer voor minstens een uur in de vriezer. Als de vulling mooi stijf is, mag het geheel in de ijskast tot consumptie, anders laat u hem wat langer in de vriezer. Speel een beetje met de ingrediënten en stel uw eigen ideale recept samen.

Vegan

Druk? U zou, mits u een keukenmachine heeft, toch wel binnen een uur zo’n taart moeten kunnen maken. En vegan gebak is volgens mij toch écht lekkerder. Of vindt u van niet? Op de begeleidende foto ziet u overigens een soortgelijke vegan taart; de limoentaart was inmiddels op. Dat gaat snel hier. De halfwaardetijd van vegan gebak is nog geen dag!

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven