Mijn au pairs

Buurt au pair (1)

Vergelijkingsmateriaal

Mijn au pairs
Mijn au pairs

Ik lijk mij in mijn schrijfsels steeds meer toe te gaan leggen op de wederwaardigheden met de au pair(s), in ieder geval voor het moment. Nou valt er in de overgangsfase tussen twee au pairs, zoals die zich momenteel in huis voltrekt, ook wat meer te vermelden over deze twee personen. Overeenkomsten en verschillen – er spelen zich echt wel interessante dingen af in het au pair spectrum. Dit alles wordt veel duidelijker wanneer – zoals nu, nog intensiever dan meestal het geval is – de ‘oude’ au pair de nieuwe inwerkt, en zij gedurende de twee weken waarin dit gebeurt, nauwelijks van haar zijde wijkt. Dat vind ik ideaal. De ‘oude’ geeft haar kennis door en haar ervaringen, en hoe ze met me omgaat – uiterst informeel – en de nieuwe au pair wordt op deze manier dus ingewerkt. Dat geeft je prima vergelijkingsmateriaal, en ook nog eens pal onder je neus. Ik begrijp nu pas goed – door de nieuwe, zogezegd ‘ruwe diamant’ ernaast te hebben – hoe goed mijn ‘oude’ au pair eigenlijk geworden is. Simpelweg door het nieuwe ‘materiaal’ ter vergelijking te hebben, waar ze helder tegen afsteekt.

Schrijven

Iets anders is dat het regelmatig schrijven hierover denk ik ook iets te maken heeft met ‘keuzes maken’ of ‘specialisatie’- dat aspect in een ieder’s leven dat de richting van datzelfde leven beetje bij beetje steeds meer lijkt te bepalen, en zulks al van jongs af aan. Zo wilde ik bijvoorbeeld zelf eigenlijk altijd kunstenaar worden – en lag, zat of hing ik altijd te tekenen – maar ik ging uiteindelijk toch maar ‘gewoon’ studeren. Dit ‘hup studeren’ klinkt dan misschien wel wat oorzakelijker als ‘maar pakken wat zich voordoet’, maar het kan ook – zoals in mijn geval – leiden tot een zekere zelfverloochening, het ontkennen van een bepaald aspect van je persoonlijkheid, dat dan vroeger of later toch weer komt bovendrijven in allerlei vreemde uitwassen. Of dat dan toch de rode draad door je leven blijft vormen. Het leven biedt wel voortdurend wat aan – en dat gebeurt ook nogal willekeurig – maar het is toch iemand’s persoonlijkheid en eigen inbreng wat hieraan uiteindelijk vorm en richting geeft.

Project

Nog een heel ander punt is het buurt au pair project dat we inmiddels hebben opgestart met een paar belanghebbenden en met bestuurders van dit deel van Amsterdam (West). Waardoor het hele au pair gebeuren een beetje onder de microscoop is komen te liggen. Er kijken (ook van het stadsbestuur) mensen mee, en zelfs wetenschappers volgen dit traject met interesse, omdat de zorg in Nederland wel wat verbetering behoeft en in sommige dingen (bijvoorbeeld de zorg au pair) achterblijft bij o.a. Duitsland. Ik hoop natuurlijk van harte dat we een weg en een vorm zullen vinden om het hele au pair gebeuren wat meer te institutionaliseren, eerst in dit deel van Amsterdam – voor zorgbehoeftigen hier in de buurt. Wat dan later wellicht nog uit kan groeien tot iets met een veel groter en misschien zelfs nationaal karakter. Ik ben tot nog toe in ieder geval erg tevreden hoe de bal is en wordt opgepikt door de verschillende partijen, en ik geloof ook oprecht dat deze mensen serieus van plan zijn dit te laten slagen. Ondanks de barrières. Wat natuurlijk fantastisch is.

Plan

Omdat velen van u ons enkele maanden geleden ingediende au pair plan ondersteunden, wil ik u toch ook af en toe op zijn minst een beetje op de hoogte houden hoe zich dit ontwikkelt. Ik ga nu eten – één au pair heeft namelijk warm eten gekookt. Ze kookt geweldig. Just my luck! Voor dadelijk – eet smakelijk!

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven