Nieuwe zorg au pair

Koffer
Hoera, we hebben een nieuwe zorg au pair! Eindelijk, mag je wel zeggen. We hadden haar eigenlijk al sinds vrijdag, maar vanmorgen vertelde ze mij dat ze nu haar koffer maar heeft uitgepakt (na een dag of drie), en dat ze haar kamer op orde heeft gebracht. Een goed teken.

Welkom
Ik heette haar dus een paar dagen na haar eerdere aankomst afgelopen vrijdag (nu ik dit schrijf is het inmiddels dinsdag) opnieuw welkom. Het meisje tegenover mij is niet langer het dode vogeltje dat zij eerst meer was, maar nu een vrolijk, toegewijd en opgebloeid kind. Dat betekent geloof ik dat we het ergste gehad hebben. Het was eigenlijk wel helemaal niet erg, maar zo zeg je dat nou eenmaal, toch?

Voorbehoud
Het voorbehoud – dat er blijkbaar nog was die eerste paar dagen – heeft ze nu laten varen, of het achterdeurtje dat zij voor alle zekerheid toch nog maar openhield, is nu definitief gesloten. Dat betekent dat ze nu dus écht besloten heeft onze zorg au pair te zijn, en deze keer zonder voorbehoud. Wat er ook gebeuren zal – zíj zal het oplossen. Zo’n houding zie ik natuurlijk graag, en die instelling vind ik eigenlijk zelfs onmisbaar in een zorg au pair. Want er kan van alles misgaan hier. De poep-, pies-, hoest-, lach- en huilverhalen rond deze ‘jongeman’ zijn niet van de lucht, om maar even aan te geven dat er nogal wat ‘gevaren’ kleven aan een arbeidsrelatie met mij.

Smoezenboek
Een houding van hupsakee, we lossen het op, helpt veel, zoniet alles. En er kan ook van alles misgaan als dat voorbehoud er nog wél enigszins is, weet ik uit ervaring. Ik heb de prachtigste voorbeelden uit de smoezenboek top tien inmiddels wel gehad. Privacy – dat vroeger een groot goed voor me was en die zorgvuldig gekoesterd werd – behoort inmiddels al weer een jaar of zes tot het verleden, een ver verleden. Aufnimmerwiedersehen, ben ik bang. Die fase hebben we gehad. Ik zie die houding van ‘aanpakken’ in al mijn zorgverleensters, en dat doet me ook beseffen dat ik bij hun in goede handen ben. Eén keer heeft een eerdere zorg au pair mij door snel en kordaat in te grijpen waarschijnlijk zelfs het leven gered. Terwijl de ‘professional’ die erbij was, zijn eigen hachje redde. Terwijl ik met rolstoel en al dreigde omlaag te storten.

Beslissing
Na enkele mislukte pogingen, doet het goed iemand weer eens juist ingeschat te hebben. Dat wordt onze nieuwe au pair, besloten we uiteindelijk, na meerdere behoorlijk wazige en slechte Skype verbindingen en over de enkele duizenden kilometers afstand die er tussen ons was. Maar dat blijft natuurlijk altijd wél een gok totdat iemand – zoals nu – écht aan boord is.

Superblij
Op grond waarvan neem je zo’n beslissing eigenlijk? Gegevens? Intuïtie? Allebei? Maar uiteindelijk blijkt de affiniteit die er over en weer is, het pleit in eenieders voordeel te beslechten: wij zijn superblij met haar en zij met ons, met Amsterdam, de geboden kans, of met een combinatie hiervan.

Affiniteit
Die affiniteit is sowieso wel de rode draad in mijn relatie met iedereen die hier min of meer de deur plat loopt. Ondanks mijn gehandicapte staat en de dus vele beperkingen die er zijn op velerlei gebied, hebben we over het algemeen toch op de een of andere manier veel lol samen. Dit huishouden is zeer laagdrempelig, geïnteresseerd in de mensen die er komen, en vrij begaan met iedereen. En dat trekt mensen aan, heb ik gemerkt. Maar hoe dan ook, ik heb een zorg au pair meer, en een zorg minder.

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

4 gedachten over “Nieuwe zorg au pair

  1. Ben erg Bilk voor je dat je voor jullie allemaal en vooral voor jou de juiste person hebt gevonden om het team compleet te maken.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven