Een thuisplantage hortensia's

Meer blauw

Hortensia

Een thuisplantage hortensia's
Een ‘wietplantage’ hortensia’s

Allereerst hoorde ik gistermorgen – ik denk toch vooral aan een nogal hardnekkig broodje aap verhaal – dat mensen gewaarschuwd zouden moeten worden tegen de drogerende aspecten van de hortensia (??), een héél erge huis-, tuin- en keukenplant – zoals u waarschijnlijk wel weet. Dan haal je een gram horts (hortensia) in plaats van een gram horse (heroïne) bij je dealer, fantaseerde ik er meteen op los. Maar iemand – een expert – haalde het hele verhaal nog in diezelfde uitzending onderuit. Het bericht haalde ook niet eens de NOS nieuws-site op mijn iPad, maar toch…

Rozemarijn

Zo rookten wij vroeger ook nog wel eens een rozemarijn stickie. Ik beschouw dat maar als jeugdige balorigheid; ik werd er in de verste verte nooit stoned van. Het enige dat er gebeurde was dat mijn hoofd blauw stond van de rook. Mijn ‘heftige’ drugsverleden kwam overigens zo’n veertig jaar geleden al abrupt en roemloos ten einde op een strand in Zuid-Frankrijk, nadat twee Duitse jongens ons vroegen of wij nog wat te roken hadden (‘habt ihr was zu naschen?’). En dat ik mij toen bedacht dat ik niet langer deel uit wilde maken van dezelfde groep als waartoe zíj behoorden.

Mishandeling

De volgende dagen las ik nog wat andere dingen, nu wél op mijn NOS nieuws app, en verontrustender bovendien. Ten eerste was er de veroordeling van een ‘wraakvader‘ – voor de mishandeling van een man die zich op internet naar de dochter van die wraakvader toe voordeed als een 17-jarige jongen. In werkelijkheid was het echter een 46-jarige ex-TBS’er, én harddruggebruiker én vuurgevaarlijk bovendien. Deze wraakvader had vóór het uitgedeelde pak slaag, tijdens zíjn onderzoek, de politie tot drie (!) maal toe (las ik in het artikel), en op verschillende momenten, tot actie trachten te manen. Pas nadat de mishandeling had plaatsgevonden trad de politie effectief op – tegen de wraakvader weliswaar. Dat mág namelijk niet – eigenrichting heet dat. Volgens mij had de politie in plaats daarvan een trap onder de reet moeten krijgen – om ze aan het werk te zetten. Het Openbaar Ministerie – hoewel zelf in gebreke gebleven – vond het niet aan burgers om er zelf maar op los te slaan. CSI in de polder.

Politiemol

Verder las ik iets over de roemruchte politiemol Mark M. die in september 2015 werd gearresteerd. U weet wel de man die ervan verdacht wordt geheime politie-informatie te hebben doorverkocht aan criminelen. Die aanhouding had dus maanden eerder kunnen plaatsvinden áls een goede tip niet op de plank was blijven liggen. Met die melding deed nota bene de politiemedewerkster aan wie deze gegeven werd, helemaal niets. Ja, filen, dat wel. Te druk op het werk of te slaapverwekkend? CSI in de polder deel twee.

Alertheid

Dit heeft volgens mij alles te maken met alertheid. Meer blauw dat of op straat of op het bureau slaapwandelt zónder die voortdurende alertheid, leidt immers zelden tot veel indrukwekkends. Laten we eerst maar eens zorgen voor een adequate alertheid. De politie zal voortdurend alert moeten zijn en moeten optreden tegen werkelijke wantoestanden, niet tegen burgers die wél alert zijn. Een Openbaar Ministerie dat over burgers klaagt die er zélf op los slaan, heeft misschien wel gelijk maar ziet niet dat de politie voordien al nalaat alert en effectief op te treden. Dáár ligt het probleem, niet bij meer blauw op straat, dat is een luie ‘oplossing’ van fragiele ouderen en het blauwe gewauwel van wilden die Wilders wel willen. Alertheid leidt tot opgeloste zaken en tot het voorkomen van misstanden zoals hierboven vermeld. Of sta ik hier nu maar weer slap ins Blaue hinein te lullen?

Rolstoel-bestaan

Sinds mijn rolstoel-bestaan beschouw ik mij niet langer als vuurgevaarlijk. Daarvóór deed ik dit ook al niet. Voortdurende alertheid blijft echter wél deel uitmaken van mijn leven. Op velerlei gebied. In het verkeer, in verband met de werkzaamheden van mijn verzorgsters, alles rond het aannemen van een nieuwe au pair, projecten in mijn appartement, etc. Gelukkig heb ik mensen om me heen die me indien nodig met mijn neus op de feiten drukken. De observaties die gedaan worden en op basis waarvan ik dan ’tekeer ga’, zorgen er tevens voor dat ik niet blauw hoef aan te lopen.

Meer blauw

Wat ík vind van meer blauw (op straat)? Ik ben per abuis (want ook al heb ik geen strafblad) vaker áángehouden door de politie dan ik de politie nódig heb gehad, en wanneer ik ze toch al nodig had heb ik naderhand nooit vernomen dat ‘de zaak’ was opgelost. Dat is wellicht geen objectieve maatstaf, maar wel een die voor mij het een en ander aangeeft. Ik geloof wel zeer in goed fatsoen, maar ik geloof ook dat iemand die kwaad wil altijd wel een weg vindt om kwaad te doen tenzij deze persoon verandert. Ik vind ook niet dat je druggebruik moet verbieden. Ik ben wél overtuigd van zeer goede voorlichting, die de mensen écht bereikt, in plaats van wat moralistisch gewauwel. En straffen – hoewel veelgebruikt – is daarin slechts een kleine, eerder negatieve factor, dat misschien een blauwe maandag helpt…

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven