Mag het een onsje méér zijn?

Pigs in space

Rijkste

Mag het een onsje méér zijn?
Mag het een onsje méér zijn?

Trump heeft het rijkste kabinet uit de geschiedenis, las ik pas. Rijker dan één derde van alle Amerikaanse huishoudens samen opgeteld(!), las ik weer ergens anders. Of er in dat kabinet dus veel bedoeling aanwezig zal zijn om anderen (lees: de minder gefortuneerde Amerikanen) te helpen hún American Dream te verwezenlijken, of hún deel van de Big Mac te krijgen, lijkt mij dan ook stug.

Ivanka
Een adviseur van Trump – Kellyanne Conway – sprak er schande van dat een luxe-warenhuisketen de kledinglijn van dochter Ivanka Trump had laten vallen; met een soortgelijke tweet had papa alias president Trump ook al zijn ongenoegen geuit. Ik las dat Ivanka 150 miljoen dollar waard zou zijn, en samen met haar man zelfs 740 miljoen dollar. Dat laatste las ik overigens weer ergens anders. Ik lees wat af, moet u wel denken. Maar – nee hoor – dat is helemaal niet zo. Ik kan door mijn handicap moeilijk de pagina’s omslaan. En het regelmatig woorden moeten ophelderen in de Engelse e-books van Amazon.com, staat het onbevangen-een-boek-verslinden ook behoorlijk in de weg. Anyway, toch wil president Trump blijkbaar dat het nóg beter gaat met dochter Ivanka. Hoewel hij zich daar volgens mij en de bovenstaande miljoenen, helemaal geen zorgen over hoeft te maken. Sterker nog – waarover hij zich geen zorgen mág maken.

Graai – graai
Als president van Amerika hoor je toch vooral bezig te zijn met die groep minder gefortuneerden die daar aan de overkant van de Atlantische Oceaan eveneens in ruime mate voorhanden schijnt te zijn. Dáár moet zijn aandacht op zitten. Dat andere klinkt toch een beetje naar: graai – graai en ik heb nog niet genoeg. Mag het een onsje méér zijn?

Bewaardrang
Vanochtend besprak ik met een zorgverleenster van mij de drang die sommige mensen plegen te hebben om allerlei rotzooi te bewaren. Spulletjes – die iemand nooit gebruikt – maar die hij of zij toch – enigszins compulsief – bewaart. Voor een later tijdstip, dat er waarschijnlijk ook nog eens nooit zal komen.

Ontzegd
Ik vind deze hierboven genoemde voorbeelden van eksterdrang annex verzamelwoede geen goed teken. Maar het is natuurlijk wel begrijpelijk – echter vooral onder de have nots – maar misschien wordt die verzamelwoede wel compulsief als je je miljarden al binnen hebt. ‘Geld maakt gelukkig’ – in allerlei vormen, bizarre varianten en vreemde gedaanten – ligt blijkbaar altijd op de loer. Van het hebben – hebben van de armoedzaaier tot het hebben – hebben van de miljardair. Wat je ontzegd wordt, wil je juist hebben. Daarom ben ik ook tegen bijvoorbeeld zomaar een verbod op drugs. Dan willen mensen die juist hebben. Ik ben dan weer wel voor echt goede voorlichting. Die frontaal aankomt in je bovenkamer. En daar dan ook zorgt voor de nodige verandering. Maar anyway, zo wordt geld een val om in te trappen. Geld en spulletjes verzamelen. Ik wil een boot kopen, en zo.

Ruimte
Terwijl ik bij ons thuis nu juist zoveel mogelijk bezig ben om ruimte te scheppen. Een nieuw plankje boven het aanrecht moest ruimte brengen. Kostte me misschien twintig euro. Spullen van het aanrecht en dingen weg. Ruimte. In de keuken. Op het aanrecht. Maar vooral in mijn hoofd. Om dit stukje te schrijven. En om van alles aan te pakken en af te maken. Wat dan vervolgens nog meer ruimte geeft. Heerlijk. Dat is volgens mij pas therapeutisch. Ruimte. De ruimte hebben om te…

Verzamel-kabinet
Mijn ex heeft het vaker over jagers en verzamelaars. Ik zou een jager zijn – ik ben inderdaad wel meer van de aanvalstactieken. De Trumps vallen volgens mij weer onder de verzamelaars. Dat hele kabinet lijkt mij trouwens ook wel een verzamel-kabinet. Maar niet van bessen. Meer van miljarden. Dat geeft je dan weer wat ruimte op de bank. Amerikanen vullen de ruimte trouwens veelal met CO2, las ik ook al. Met liefst zo’n 16 ton per persoon in 2014. Voor ons stond de teller dat jaar op zo’n 10 ton. Maar de klimatologische gevolgen daarvan worden door Donald Trump natuurlijk met verve ontkend. Die waarheid moet je namelijk ruim zien.

Ed was in zijn jonge jaren directeur van een afkickcentrum, deed verschillende andere dingen, en was uiteindelijk uitvoerend directeur van een succesvol voedingssupplementen bedrijf, totdat hij in 2011 getroffen werd door een herseninfarct en gediagnosticeerd werd met een locked-in syndroom. Sindsdien is hij herstellende, revalideert veelal, houdt zich onledig met dit blog, digitale kunst, en hield zich daarnaast de eerste jaren bezig met de vertaling van enkele boeken over een bepaalde natuurlijke aanpak van kanker, ontwikkeld door een Britse groep wetenschappers.
Berichten gemaakt 160

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven